Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Deputatul Laurențiu Marin: Fermierii vrânceni vor primi subvenția de 100 de euro, compensare pentru pierderile provocate de războiul din Ucraina!

Deputatul Laurențiu Marin a anunțat că fermierii vrânceni vor primi subvenția de 100 de euro, compensare pentru pierderile provocate de războiul din Ucraina. Acesta a susținut că Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a alocat pentru această subvenție, la nivel național, peste 1,8 miliarde de lei. „Salut decizia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, care își respectă angajamentul luat în urmă cu o săptămână.

Fermierii îndreptățiți din sectorul vegetal și din cel zootehnic primesc subvenția de 100 de euro/ha pentru animalele deținute. În acest scop, Guvernul a suplimentat bugetul corespunzător, iar plățile vor începe rapid. Este încă o probă clară a modului în care actualul cabinet condus de premierul Ciolacu înțelege bine dificultățile fermierilor și este alături de ei.

Peste 1,86 miliarde de lei sunt destinați acestei măsuri de sprijin. Remarcabil este că pentru prima dată în ultimii 30 de ani acest tip de subvenție este acordat și persoanelor fizice, nu doar persoanelor juridice, similar cu acel sprijin de 2 lei pe litrul de motorină acordat agricultorilor”, a afirmat deputatul vrâncean. Concret, banii sunt distribuiți astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal; peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci; peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări.

Centrul județean al Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură va face autorizările la plată, iar de la începutul săptămânii următoare banii pornesc către toți fermierii. De reținut că acești banii provin din alocările de sprijin dispuse de Comisia Europeană, în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina”, a încheiat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?