Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

O mamă cu cinci copii, transportați la Spitalul Municipal Adjud după ce au fost confirmați pozitiv cu COVID-19

În această seară, o mămică și cei 5 copii ai săi au ajuns la Spitalul Municipal Adjud, după ce au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul tip de coronavirus. Mama ajunsese vineri în atenția reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, pe fondul unor violențe în familie. Conform procedurilor impuse de actuala situație pandemică, atât mama, cât și cei 5 copii minori au fost testați pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, iar astăzi rezultatele au arătat că sunt pozitivi.

,,Este vorba despre o mamă cu 5 copii minori care au fost preluați vineri de către o echipă a DGASPC Vrancea, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de contextul actual.  A fost semnalat un caz de violență domestică și atunci s-a decis preluarea mamei împreună cu cei 5 minori astfel încât să nu-i separăm. Ulterior preluării au fost prezentați la Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru testare, întrucât metodologia în vigoare, la acest moment, ne impune acest lucru.

Pe toată perioada în care s-au aflat în centru, contactul cu ei a fost efectuat cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitare și astăzi, în momentul în care au fost stabilite rezultatele testării, mama împreună cu minorii au fost preluați și internați într-o unitate spitalicească. Minorii au 5, 7, 8, 10 și 12 ani.Toți sunt asimptomatici”, a precizat Adina Lăscan, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?