Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Șofer prins băut la volan, pe o stradă din Focșani; piteștean depistat la volan pe DN2 E85, pozitiv la substanțe psihoactive

Biroul de presă al IPJ Vrancea:

„FĂRĂ ALCOOL SAU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE LA VOLAN!

Zilnic, polițiștii vrânceni acționează pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise

Ieri, 24 aprilie, ora 17:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au oprit în trafic, pe o stradă din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Tot ieri, 24 aprilie, ora 21:10, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe Drumul Național 2 E 85, în municipiul Focșani, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Pitești.
Întrucât avea un comportament suspect, polițiștii l-au testat cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a substanţelor psihoactive.
Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Pe această cale, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

FĂRĂ ALCOOL ȘI DROGURI LA VOLAN, DRUMURILE SUNT MAI SIGURE!

Subcomisar de poliție
Enache Paula”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?