Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Tenis – Maria-Daciana Ciubotaru a câștigat medalia de bronz a Campionatului Național U 16!

 

  • Campioană a devenit Ștefania Bojică, a cărei mamă este din Soveja

          Maria Daciana Ciubotaru, valoroasa jucătoare de tenis de la CSM Focșani 2007, pregătită de profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae, a reușit o nouă performanță de mare calibru! La Campionatul Național de vară U 16 care a avut loc la Oradea începând de duminica trecută, Maria a obținut medalia de bronz după ce a trecut, pe rând de Elena Ruxandra Bertea, de la Fortuna Brăila, scor, 7-6 (7), 7-1, Daria Ioana Pastoric, de la CS Ceramus, cu 6-1, 6-1, Floriana Popovici, de la CSM Oradea, cu 6-3, 6-3 și a fost întrecută în semifinale de Alexia Anca Todoni, de la CSM Timișoara, cu 6-2, 6-0. În meciul pentru medalia de bronz, Maria s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-1 în fața Alexiei Iulia Mărginean, de la Dinamo București, favorite nr. 4, într-un meci disputat în avans, vineri seara, pentru ca sportiva de la Focșani să poată pleca sâmbătă dimineața la Iași, pentru calificările campionatului național U 18!

Cu o săptămâna mai devreme, Maria Ciubotaru câștigase turneul U 18 dotat cu Trofeul Marc, de la Cluj Napoca.

Proba de dublu, în care Maria avea de apărat, împreună cu colega ei de lot național, Cara Meșter titlul de campioană a României câștigat în iarnă, nu a fost organizată. La Campionatul Național de la Oradea, Maria Ciubotaru, vicecampioana națională de iarnă, a fost favorită nr. 3, poziție confirmată și prin medalia de bronz cu care a încheiat concursul.

          Campioană națională a devenit o jucătoare care a beneficiat de wild card, aflată pe poziția a 40-a în ierarhia jucătoarelor U 16, cu puține concursuri în România, Ștefania Bojică. Noua campioană s-a format ca jucătoare la o academie de tenis din Dubai, acolo unde a locuit cu părinții încă de când era mică, și de unde a revenit în țară de curând. Mama Ștefaniei Bojică ”este din Soveja, Tatiana, mi-a fost colegă de clasă, fata pădurarului Baștea. Și ei îi plăcea sportul, juca fotbal cu noi, băieții”, mi-a spus inginerul Lucian Zamfir, fostul director al Direcției Silvice Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?