Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Prefectura admite că liberalii nu au fost în stare să doteze DSP cu aparat de testare a coronavirusului, iar medicii sunt testați CONTRACOST, dar are tupeul să SOMEZE

Dacă PNL Vrancea AMENINȚĂ Monitorul de Vrancea pentru că îndrăznește să pună întrebări, Prefectura Vrancea, condusă de penelistul Gheorghiță Berbece, îi SOMEAZĂ pe cei care îndrăznesc să ceară normalitate. Viceprimarul municipiului Adjud, Claudiu Cristea, a arătat vineri că medicii de la Spitalul municipal Adjud nu sunt testați, deși au participat la o ședință cu un medic de la Spitalul Militar Focșani, confirmat cu coronavirus.

Astăzi (sâmbătă), Prefectura admite, într-o informare, că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu testează pentru că nu are aparatura necesară. Dar cine e responsabil pentru dotarea DSP cu această aparatură, domnule prefect? E o întrebare retorică, stați liniștit! Normal că guvernarea PNL.

Zilele trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, spunea că fondurile alocate judeţelor pentru aparatele de testare Covid-19 au fost făcute pe criterii politice. Arsene este PSD-ist, la Neamț n-au ajuns aparate de testare. Marian Oprișan, președintele Consiliului Judeţean Vrancea, este de la PSD, la Vrancea nu a ajuns aparat de testare. Să fie doar o coincidență? Întrebăm, deși PNL nu ne dă voie și ne amenință cu judecata, MAI și GCS!

Mai mult, Prefectura admite că spitalul din Adjud „nu dispune de personal calificat pentru recoltarea de probe”, dar ieri comunica faptul că acest spital „urmează să trateze persoanele infectate cu COVID -19 în Vrancea”!

Iată comunicatul Prefecturii:

„În urma unor declarații date de viceprimarul municipiului Adjud, preluate de un ziar local, facem următoarele precizări: Direcția de Sănătate Publică Vrancea NU TESTEAZĂ la coronavirus deoarece nu are în dotare aparatura necesară. DSP Vrancea DOAR RECOLTEAZĂ probe ce urmează să fie trimise către testare laboratorului care este arondat județului Vrancea. După cum ați aflat din informarea de ieri, prefectul județului a făcut demersuri către Ministerul Sănătății pentru a urgenta testarea cadrelor medicale de la Adjud, dar viceprimarul municipiului a intervenit, spunând că a fost găsit un sponsor dispus să plătească pentru acest analize, pentru ca probele să poată fi lucrate în alt laborator decât cel arondat, contra cost. Astfel, DSP Vrancea DOAR A RECOLTAT GRATUIT probele, deoarece spitalul din Adjud nu dispune de personal calificat pentru această procedură. Contractul pentru analiza probelor este între SPITALUL ADJUD și LABORATORUL respectiv. Somăm politicienii să înceteze să se urce pe suferința și spaima cetățenilor, să dea dovadă măcar în aceste clipe de umanitate”.

Și cam în ce au constat CONCRET aceste demersuri la Ministerul Sănătății, domnule prefect? Cât ar fi trebuit să aștepte medicii de la Adjud rezultatele „demersurilor”? Nu de alta, dar astăzi (sâmbătă), un medic de la Adjud ne-a sunat îngrijorat pentru că probele prelevate ieri nu fuseseră încă trimise la laborator. „Personalul a fost testat de către DSP, dar, din nefericire, aceste teste nu au fost transmise mai departe către institutul unde trebuia să fie prelucrate, respectiv către Institutul Cantacuzino, din anumite motive, de regulă birocratice. Asta în condițiile în care aceste teste sunt plătite printr-un sponsor. Și din acest motiv, noi nu avem acces la rezultatele acestor teste. Mă gândeam că ați fi putut să urgentați aceste aspecte printr-o transmitere a unor informații în presă”, ne-a spus medicul.

Și cum nu putem obține de nicăieri informații oficiale, am aflat și de această pe surse că probele recoltate de la medicii din Adjud au plecat abia sâmbătă după amiază de la DSP Vrancea. Aceasta este instituția care le-a recoltat și care le-a ținut la o temperatură specială, conform protocolului medical. Mai exact, probele au plecat de la DSP Vrancea către Institutul Cantacuzino după ce Spitalul Municipal Adjud a încheiat un contract cu institutul respectiv. Testarea este plătită de un om de afaceri din municipiul de pe Trotuș. Probele au fost transportate la Institutul Cantacuzino cu o ambulanță comandată de Spitalul municipal Adjud, așa cum cere protocolul. Rezultatul testelor va fi aflat după 48 de ore de la primirea probelor. Probele au fost recoltate de specialiștii DSP Vrancea, dar testarea se face doar în câteva centre specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?