Zeci de mii de vrânceni îşi serbează onomastica

0
11


Peste 30.000 de vrânceni își aniversează onomastica astăzi, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Potrivit statisticilor, din cele 30.186 de persoane care își sărbătoresc ziua numelui, 18.548 sunt bărbați. Cei mai mulți dintre ei, respectiv 13.000, poartă numele de Gheorghe, iar restul George, Georgian, Georgel sau Gicu. De asemenea, 11.638 femei poartă numele de Georgeta, Georgiana sau Geta.
Prenumele Gheorghe este o variantă a numelui George care vine din grecescul georgos și are semnificația de fermier sau lucrător al pământului. În Anglia și America numele de George este un nume regal. În lumea slavă, numele de George semnifică conducător. La nivelul întregii Ro-mânii, aproape un milion de români își aniversează onomastica.
Potrivit statisticilor existente la nivelul Ministerului Administrației și Internelor, din cei 950.715 de români care își sărbătoresc onomastica 759.886 sunt bărbați.
Tuturor celor care își serbează onomastica de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe le dorim sănătate, fericire și multe împliniri alături de cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here