Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Oprișan și Mândrilă preiau inițiativa: testarea cadrelor medicale, cumpărarea unui aparat Real Time PCR, bani pentru aparatură și echipamente necesare Spitalului Județean

În timp ce liberalul Cătălin Toma și-a pus duminică pe el o cămășuță roz și a făcut transmisiuni live pe Facebook din dormitor, iar sâmbătă a amenințat și jignit presa care are curajul să scrie ce nu le convine PNL-iștilor, în timp ce Prefectura condusă de penelistul Gheorghiță Berbece scrie cu litere mari, într-o informare de presă, „Direcția de Sănătate Publică Vrancea NU TESTEAZĂ la coronavirus deoarece nu are în dotare aparatura necesară”, de parcă ar fi motiv de mândrie, Oprișan și Mândrilă preiau inițiativa.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și managerul Spitalulului Județean Focșani s-au întâlnit duminică și au decis să fie testate cadrele medicale, să fie cumpărat aparat de testare, echipamente de protecție, etc. Asta deși, și de data asta scriem noi cu litere mari, SPITALUL JUDEȚEAN DIN FOCȘANI ESTE ÎN SUBORDINEA MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII, CARE A REFUZAT CEREREA ADMINISTRAȚIEI JUDEȚENE DE A PRELUA SPITALUL.

Iată ce spune managerul Constantin Mândrilă:

„Astăzi (duminică), în preziua ședinței Consiliului Județean Vrancea, am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, domnul Marian Oprișan, și am discutat despre urgențele spitalului, în contextul rectificării bugetului județului și alocării de sume instituției medicale, în vederea combaterii infecției cu Covid-19.
Astfel, Consiliul Județean Vrancea va aloca bani spitalului pentru următoarele necesități de importanță vitală:

1. Împreună am hotărât că prioritatea zero a spitalului este testarea cadrelor medicale implicate în tratarea Covid-19, în baza unei proceduri realizate de medicii epidemiologi și infecționisti ai spitalului. Singura variantă rapidă la acest moment este de a încheia un contract de prestări servicii cu Institutul Cantacuzino în vederea înaintării unei comenzi ferme de achiziționare a unui număr de chituri și determinarea rezultatelor într-un termen scurt DOAR pentru personalul medical, pentru a le asigura protecție.

2. Am hotărât, deasemenea, achizitionarea, în regim de urgență, a unui aparat Real Time PCR și a chiturilor aferente în vederea testării permanente a cazurilor conform procedurilor. Serviciul achiziții din cadrul spitalului a demarat deja procedura de achiziție, în regim de urgență, cu respectarea pașilor legali a identificării acestor echipamente și lansării precomenzii și scurtării timpilor de furnizare.

3.Consiliul Județean va aloca bani și pentru continuarea identificării și achiziționării, fie de la producători, fie de la furnizori, a concentratoarelor de oxigen. Spitalul a fost prevăzător și încă de acum două luni a achiziționat deja 45 de concentratoare. Am mai avea nevoie de cel puțin 40 de bucăți.

4. Achizitionarea de ventilatoare (dacă mai este posibil, ținând cont că toate fabricile producătoare din Europa sunt angajate ca producția lor să fie livrată către alte state pentru următoarele cel puțin 6-8 luni). 5.Achiziționarea de paturi, saltele și noptiere pentru o eventuală extindere a numărului de paturi în întreg pavilionul Boli Infecțioase, care a fost eliberat în totalitate și este dedicat doar tratării pacienților covid-19.

6. Achiziționarea de monitoare funcții vitale, tărgi, cărucioare transport bolnavi, stative perfuzii, combinezoane antichimice, măști FFP2, FFP3, ochelari, viziere, termometre, halate UF și biocide (dezinfectanți de mâini și de suprafețe).

Mulțumesc președintelui Consiliului Județean Vrancea pentru înțelegerea pe care am găsit-o la dumnealui în aceste situații grele prin care trecem cu totii”.

Consiliul Județean a fost convocat pentru astăzi în ședință extraordinară, unul dintre proiecte, inițiat de președintele Marian Oprișan, fiind „Rectificarea bugetului propriu al județului pentru finanțarea Unității Administrativ Teritorială Județul Vrancea și al instituțiilor publice  de sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea – finanțate din bugetul local, pe anul 2020 (alocare sume către Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani și DGASPC Vrancea)”.

Întrebarea este (și o adresăm deși PNL-ul ne INTERZICE să întrebăm): ce fac liberalii? În loc să fie non-stop la Guvern, în loc să facă totul pentru a fi pregătită Vrancea în perspectiva evoluției îmbolnăvirilor cu coronavirus, ei găsesc firesc să stea acasă în cămășuțe roz și să amenințe jurnaliștii de opoziție! Sperăm ca Imnul României, care se aude zilele acestea peste tot, chiar să ne deștepte!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?