Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: „Siguranţă de nota 10“ la C.S.E.I. „Elena Doamna ”

Marţi, 10 decembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, la C.S.E.I. „Elena Doamna ” Focşani a fost organizată o nouă activitate de prevenire în cadrul parteneriatului educaţional „Siguranţă de nota 10!”. Au participat elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a şi a III-a alături de profesor Ioana Cherciu – directorul unității de învățământ, profesor Petronela Bernovici – director adjunct şi cadrele didactice Larisa Nica, Pompilia Manolache, Bogdana Fănuţă, Cristina Nedelcu, Steluţa Badea şi Daniela Mihalcea. Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul I.P.J Vrancea, comisar de poliţie Monica Manolache, de la Compartimentul Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Comisarul le-a prezentat elevilor cu cerinţe educative speciale unele aspecte legate de planul de măsuri „Foc de artificii”.

Conform informațiilor transmise de profesor Larisa Nica, elevii au înţeles că focul de artificii se organizează doar de către persoanele autorizate şi în condiţii de maximă siguranţă, dar au primit şi informaţii legate de prevenirea accidentelor de circulaţie sau chiar casnice, mai ales pe perioada sărbătorilor de iarnă, prin evidenţierea unor indicatori de protejare a persoanelor şi a mediului înconjurător, prevenirea furturilor, siguranţa pe internet, prevenirea traficului de persoane etc.

Pe parcursul desfăşurării activităţii, elevii au vizionat câteva filmuleţe și materiale Power Point, din care au înţeles că trebuie să respecte regulile de convieţuire socială, să traverseze doar în locurile special amenajate, să evite să aibă asupra lor obiecte valoroase sau să intre în vorbă cu persoane străine, să adopte un comportament civilizat în orice împrejurare. La sfârşitul activităţii, elevii au primit pliante cu recomandări pentru o vacanţă în siguranţă pe parcursul sărbătorilor de iarnă şi informaţii privind Apelul de Urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?