Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

La Focșani, administrație PSD înseamnă proiecte integrate

Un oraș se dezvoltă cu muncă, dar și cu viziune! La Focșani, Primarul Cristi Valentin Misăilă (PSD) a avut viziunea de a crea proiecte integrate de dezvoltare care să răspundă nevoilor fiecărui cartier din municipiul nostru. A făcut acest lucru discutând cu cetățenii, consultându-se cu specialiștii pentru ca mai apoi să scrie acele proiecte care să asigure finanțări fie de la Uniunea Europeană, fie de la Guvernul României!

În toți acești ani, primarul Cristi Valentin Misăilă (PSD) a fost alături de oameni și de nevoile acestora, iar prioritatea sa a fost aceea de a face din Focșani casa fiecărui cetățean, fie el adolescent, tânăr sau mai în vârstă. Iată de ce proiectele de dezvoltare implementate de Misăilă (PSD) sunt proiecte integrate în care administrația a gândit servicii și soluții pentru toate aceste categorii sociale.

Un astfel de exemplu este Școala ”Ion Basgan” și zona adiacentă. Primarul Cristi Valentin Misăilă (PSD) a reabilitat, cu fonduri europene, Școala ”Ion Basgan” în anul 2020 dar nu s-a oprit aici cu dezvoltarea zonei. A reabilitat și strada Ion Basgan, iar în 2023 au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a Străzii Mare a Unirii, proiect finanțat prin PNI ”Anghel Saligny”. A fost refăcută rețeaua de canalizare, au fost reabilitate trotuarele iar în primăvara anului 2024 s-au finalizat toate lucrările de asfaltare. Tot aici au fost realizate piste de bicicletă și au fost montate stații de andocare pentru bicicletele care, din iunie 2024, vor fi folosite în sistem bike-sharing. Tot în această zonă se lucrează la modernizarea străzii Ecaterina Varga și urmează să fie reabilitate, prin Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”, străzile Prof. Constantin Stere, Bujor, Agriculturii, Cernei, Dogăriei.

Un alt proiect destinat cetățenilor din zonă este reabilitarea Liceului Tehnologic ”G.G. Longinescu”, care urmează să fie inaugurat. Deoarece vorbim de proiecte integrate, cu susținerea unui Consiliu Local majoritar, Misăilă (PSD) va moderniza Piața Moldovei printr-o resistematizare completă a zonei care va însemna realizarea unei parcări supraterane și construirea unor spații moderne în vederea comercializării în condiții cât mai civilizate a legumelor, fructelor, brânzeturilor, produselor de carne și a florilor.

Un alt exemplu de proiect de dezvoltare integrat este ceea ce s-a întâmplat în zona fostei Autogări. Școala ”Duiliu Zamfirescu” a fost reabilitată cu fonduri europene în 2020 și, în paralel cu reabilitarea școlii, au fost resistematizate, prin PNDL, străzile Tinereții și Diviziei, și au fost asfaltate și resistematizate parcările dintre blocuri. În 2023, cu finanțare europeană, au început lucrările de modernizare, dotare și extindere a Creșei 7. În 2024 și această investiție a fost finalizată, iar micuții și-au putut revedea Creșa. Tot în zona fostei Autogări, am reabilitat Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” și sala de sport a liceului dar și străzile Timotei Cipariu, Arh. Ion Mincu și Gh. Magheru. Tot în această zonă, în 2023 a fost reabilitat Parcul Argeș unde va fi creată și o zonă de fitness în aer liber.

Și în Cartierul Bahne sau în Cartierul Sud situația este similară! Cu fonduri europene s-au refăcut spațiile verzi și grădinițele. În Cartierul Bahne, cu fonduri europene, am refăcut Grădinița 16, spațiile verzi și trotuarele și am realizat un sistem de iluminat public pe LED. Tot aici am făcut mai multe locuri de joacă! Parcul Bahne a fost și el modernizat. A fost construit un loc de joacă pentru copiii din zonă, s-au modernizat aleile și s-a reabilitat tot spațiul verde. Tot în Bahne, după ce am demolat blocul G2, am demarat construirea unui centru multi-funcțional. Stâlpii de iluminat vechi au fost scoși și am eliminat firele de comunicații inestetice!

În Cartierul Bahne Primarul Misăilă (PSD) a asfaltat și reabilitat foarte multe străzi și parcări! Au fost reabilitate și modernizate străzile Panduri, o parte din Aleea Căminului, 8 Martie, Plantelor și Legumelor, Gh. Doja și fundătura Gh. Doja, iar strada și parcările de pe Petre Liciu au fost reparate și asfaltate. În zonă au fost reparate și asfaltate mai multe parcări foarte mari. În zona străzii Panduri au fost reabilitate și modernizate 136 locuri de parcare. De asemenea, în zona Bisericii ”Sf. Andrei”, unde oamenii parcau în noroaie, Misăilă (PSD) a demolat garajele și a realizat 79 noi locuri de parcare! Și pe strada 8 Martie s-au realizat 193 locuri de parcare.

”Mă doare sufletul să văd cum celelalte străzi și parcări din Cartierul Bahne sunt într-o stare jalnică din cauză că aleșii PNL-USR din Consiliul Local s-au opus asfaltării acestora timp de 2 ani de zile! PNL&USR vor să țină o parte din cetățenii din Cartierul Bahne în noroaie, din interese electorale! Putem asfalta Cartierul Bahne dacă în mandatul 2024-2028 îmi dați un Consiliu Local majoritar PSD! Nu sunt vorbe goale! Când PSD a avut majoritate în CL Focșani am putut asfalta străzi și parcări în Bahne”, a declarat primarul Misăilă (PSD).

În Cartierul Sud am asfaltat și modernizat, prin PNDL, străzile Căpitan Crețu Florin, Aleea Parc, Revoluției și Aleea Sudului. Am creat 749 de locuri de parcare civilizate! În 2024, am realizat și un sens giratoriu provizoriu la intersecția de pe Strada Revoluției cu Centura Focșaniului (Calea Munteniei). Pe B-dul București am realizat piste de bicicletă și am creat un sistem de iluminat public modern. Tot aici am montat stații de autobuz noi. În Cartierul Sud avem în reabilitare mai multe locuințe sociale pe Strada Revoluției nr. 16-17 dar și Creșa nr. 1 și grădinițele 1, 10 și 13. Din vara acestui an vor intra în reabilitare, tot cu fonduri europene, Școala nr. 1, Școala nr. 8 și sala de sport de la Școala nr. 8. Tot în Cartierul Sud am reabilitat și dotat Dispensarul Medical, unde funcționează acum un Centru de Permanență Medicină de familie și am construit mai multe locuri de joacă pentru copii.

În Cartierul Gară am reabilitat cu fonduri europene Grădinița nr. 15 și căutăm soluții pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale ”Adrian Păunescu”. De curând am asfaltat B-dul Gării și am realizat piste de bicicletă însă interesul acordat de Misăilă (PSD) cetățenilor din zona Gării este unul foarte important căci au fost reabilitate și modernizate aproape toate străzile, respectiv strada Aleea Florilor, strada Emil Racoviță, strada N. Bălcescu, strada Ion Creangă, strada Magazia Gării, strada Aleea Școlii, strada Bârsei, strada Timiș și urmează să asfaltăm și strada Predeal. Cartierul Gară este cel mai bine pus în valoare de Parcul ”N. Bălcescu”, cel care a devenit o adevărată atracție turistică. Tot în zona Gară reabilităm, cu fonduri europene, și cinematograful ”Unirea” unde vom crea un adevărat centru multimedia destinat tinerilor liceeni însă vom păstra și funcționalitatea de cinematograf!

Și în zona centrală a Municipiului Focșani am implementat proiecte similare! În zona Pompieri am reabilitat și dotat, cu fonduri europene, Grădinița 18 și am creat mai multe locuri de joacă pe strada Dorinel Ghinea și pe Fundătura Avântului. Tot în această zonă am reabilitat parcările din spatele blocurilor cu opt etaje de la fosta Farmacie 24 până la fostul Lacto-Vegetarian și am asfaltat și modernizat străzile: Unirea Principatelor, Cotești, George Coșbuc și Dorinel Ghinea.

Am reabilitat și modernizat cele două piațete, ”Balada” și ”Milcov” unde au fost create locuri de recreere pentru pietoni și a fost realizat un iluminat nocturn modern. La Piațeta Balada a fost realizată o esplanadă în jurul fântânii, cu spații verzi și mobilier stradal. De asemenea, a fost refăcută lucrarea având ca temă Hora Unirii, pornind de la modelul existent.

În următoarea perioadă, prin Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny” vor fi modernizate străzile Argeș, Gh. Potop, Făgăraș, zona Piața Victoriei, Zorilor, Dinicu Golescu și Ghioceilor.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?