Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Tânără însărcinată, la un pas de a fi tâlhărită în trafic; autorul trimis în judecată

Adolescentul de 15 ani, care în octombrie a vrut să tâlhărească o tânără, în timp ce aceasta se afla la volanul mașinii persoanele, în trafic, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată.

Conform rechizitoriului, în data de 10.10.2019, inculpatul a deschis portiera mașinii la volanu căreia se afla victima, care era și însărcinată, în timp ce aceasta se afla în trafic, în coloană și, prin acte de violență, a încercat să-i sustragă geanta aflată pe scaunul din dreapta față.

Fapta a fost comisă în jurul orei 12.45, în timp ce victima a ajuns cu mașina la o intersecție, fiind în coloană. În acel moment, inculpatul a ieșit din curtea locuinței sale și, profitând de faptul că victima aștepta în coloana de mașini, a deschis portiera din dreapta față a autoturismului și a pus mâna pe geanta victimei cu intenția de a o sustrage. Persoana vătămată nu s-a lăsat intimidată și a reacționat în sensul că și-a apucat geanta de toartă, împiedicându-l astfel pe inculpat să o ia. Nici el nu s-a lăsat păgubaș și a recurs la acte de violență, lovind victima cu palma peste față. Prin gestul său a încercat să o determine pe aceasta să dea drumul genții. Adolescentul a încercat din nou să lovească victima, dar aceasta s-a apărat cu antebrațul și a continuat să opună rezistență. La scurt timp, din curtea casei inculpatului a ieșit o femeie care l-a strigat, iar acest lucru l-a determinat să abandoneze planul și să lase victima în pace.

Adolescentul a fost identificat la scurt timp după comiterea faptei, reținut și apoi arestat preventiv. Măsura i-a fost verificată la finele lunii trecute și menținută. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului M (…) S (…), în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea. În baza art. 207 alin. 4 C. pr. pen., menţine măsura arestării preventive a inculpatului, dispusă prin Încheierea din data de 11.10.2019, pronunţată de Judecătoria Focşani în dosarul nr. 14474/231/2019, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a hotărât instanța. Băiatul a făcut contestație care se judecă la Tribunalul Vrancea.

La audieri el a recunoscut fapta parțial. A recunoscut că a deschis portiera mașinii victimei și a lovit-o pe motiv că aceasta ar fi vrut să dea cu mașina peste el, nu pentru că ar fi vrut să o tâlhărească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?