Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Gimnastică – Focșăneanca Ana-Maria Bărbosu, ”surpriza campionatelor Naționale Open ale României”!

  • Ana-Maria Bărbosu, bronz la individual compus, la sol și cu echipa CSS Focșani.

Ieri, la Ploiești, micuța campioană Ana Maria Bărbosu a oferit surpriza Campionatelor Naționale prin câștigarea medaliei de bronz la individual compus. Aceasta este prima medalie individuală a unei sportive inclusă în programul „Țară, țară, vrem campioane!” la o competiție națională dedicată în principal gimnaștilor seniori. Tot Ana a mai câștigat un bronz cu echipa CSȘ Focșani”.

Am preluat un fragment dintr-o postare de ieri, 8 septembrie, de pe pagina ”Lotul feminin de gimnastică al României” și care se referă la rezultatele obținute de sportivele incluse în programul ”Țară, țară vrem campioane” inițiat de celebrii antrenori Mariana Bitang și Octavian Belu, susținut de OMV Petrom, la Campionatul Națioal Individual Open și al Reprezentativelor de club.

La competiția națională care a avut loc la Ploiești, la sfârșitul săptămânii, sportivele de la CSS Focșani au fost o prezență cu totul remarcabilă. Au concurat cu tot ce are mai bun gimnastica feminină din România în acest moment și au plecat din competiție cu medalii de bronz. Cel mai bun rezultat i-a aparținut Anei-Maria Bărbosu! Campioana națională absolută a junioarelor a urcat pe a treia treaptă a podiumului la individual compus, la foarte mică distanță de locul al doilea fiind devansată de doar două componente ale Lotului de senioare! Tot medalie de bronz a obținut Ana-Maria Bărbosu și la sol, dar și cu echipă CSS Focșani care a mai avut în componență pe Ana-Maria Puiu, pregătită la Focșani de Carmen Smeu, iar acum se pregătește la Lotul Național la Deva, Iulia Trestianu, pregătită la Focșani de Daniela Trandafir și Cezar Stoica, acum la Centrul Național Olimpic pentru junioare de la Deva, Iohana Pasere, antrenată de Mirela Danțiș și Florin Roșioru și Loredana Constantin, antrenată de Doinița Vulcan și Dănuț Vulcan. Ana-Maria Bărbosu, Ana-Maria Puiu, care va pleca la Campionatul Mondial de Gimnastică din Franța, din 14-15 septembrie, și Iulia Trestianu s-au calificat în finalele pe aparate.

După Campionatul Național Individual open și al reprezentativelor de club, profesoara Daniela Trandafir mi-a spus despre Ana-Maria Bărbosu că este încă mică, în pregătire pentru ce urmează și că, împreună cu colegii de la club este foarte mândră de ea! Are și de ce pentru că la fiecare concurs, intern sau internațional Ana-Maria arată că este pregătită pentru nivelul la care concurează dovadă fiind performanțele ei excepționale! Iar profesorul Florin Roșioru, coordonatorul secției de gimnastică, mi-a spus că rezultatul obținut de CSS Focșani – locul a treilea, este foarte bun. Mai important este că Focșaniul este între cele 5 cluburi din țară care se pot prezenta cu echipă la un asemenea campionat! ”Este o veritabilă performanță”, mi-a mai spus Florin Roșioru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?