Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Bacalaureat: Absolvenții de liceu au susținut, vineri, evaluarea competenţelor digitale

Impresiile candidaților cu privire la proba de Bacalaureat susținută vineri, respectiv evaluarea competenţelor digitale – proba D, au fost împărțite. Deși unii au fost încrezători, alți absolvenți de liceu au fost de părere că nu au fost îndeajuns de pregătiți pentru al treilea subiect.

Astfel, o candidată de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, de la profilul de muzică, a menționat că numărul orelor de informatică din timpul anilor de studiu nu a fost de ajuns pentru a se pregăti. „Cum noi am avut doar o oră pe săptămână de informatică, nu am putut fi atât de pregătiți, așa că mie subiectele mi s-au părut destul de greuțe. Eu sunt de la Liceul de Artă, am venit acum patru ani din Italia și limbajul meu nu este foarte actualizat. Deși am fost câțiva corigenți la limba română, eu m-am ambiționat și am venit acum la examene și vreau să continui la Conservator sau poate la o universitate din Iași”, a precizat aceasta.

Subiectele nu i s-au părut prea grele unei candidate, care a susținut proba la 10 ani de la terminarea liceului, la Colegiul Tehnic „Edmund Nicolau” Focșani. După atâta timp, s-a ambiționat să obțină diploma de Bacalaureat. „Mie mi s-a părut banal de simplu. Pot spune că, iată, comparativ cu ce a fost anii trecuți, acum a fost mult mai simplu. Pentru un elev de clasa a XII-a, care abia iese de pe băncile școlii, ar fi trebuit să fie bine simplu, spun eu, care am terminat liceul acum 10 ani și venind din plop să dau Bac-ul. Nu am făcut pregătire sau altceva. La primul subiect au fost câteva întrebări unde am putut să ne ajutăm de internet pentru a căuta date, apoi a mai fost de mutat un paragraf de sus în jos, să schimbi un font… nu ai cum să nu te descurci”, a declarat aceasta.

După ce a ieșit din sala de examen, o candidată de la Liceul „Simion Mehedinți”, profil de alimentație publică, a spus că nu i-a fost de ajuns timpul pentru a putea rezolva toate subiectele. „Ultima parte mi s-a părut mai grea, dat fiind că și timpul mi s-a părut mai scurt. Dacă am fi dedicat timpul pentru aceasta, rămâneam cu prima parte poate nerezolvată”, a spus aceasta.

De asemenea, un candidat de la Colegiul Tehnic „Edmund Nicolau”, profil electromecanică, a povestit că subiectul al treilea a fost mai greu, însă nota 5 se putea obține cu ușurință. „Astăzi (vineri-n.r.) am avut subiecte potrivite, nici grele, dar nici ușoare. Pentru cine nu a învățat însă, nu a fost lejer, dar se putea scoate un 5. Acum este prima sesiune la care particip, dar nu am avut emoții. Doar că al treilea subiect nu l-am rezolvat, am văzut că a fost ceva în excel. Eu acum am făcut ce am știut, dar sper să se încheie totul cu bine”, a opinat acesta.

Luni 2 septembrie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C, iar afişarea rezultatelor la probele scrise se va face pe 3 septembrie până la ora 12.00, urmând ca depunerea contestaţiilor să aibă loc în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. În perioada 3 – 6 septembrie este programată rezolvarea contestaţiilor, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe 7 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?