Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Povestea focșănencei Camelia Băjan, elev fruntaș la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

Postare Facebook/Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale:

Sărbătorita zilei: elev fruntaș Camelia Băjan

          La numai 22 de ani, elev fruntaș Camelia Băjan reflectă un spirit de luptătoare. S-a născut la Focșani, unde a și absolvit Liceul cu Program Sportiv. Iubește oamenii, iar faptele bune făcute pentru cei din jur îi conferă putere și o motivează. După absolvirea liceului a ales inițial să devină asistent medical balneofiziokinetoterapeut, iar pentru asta s-a înscris la Școala Postliceală Sanitară din Focșani. Visul ei cel mai preț însă a fost dintotdeauna să îmbrace uniforma militară. Anul trecut a decis să susțină probele de selecție pentru maiștri militari, inițial la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Logistică. Destinul a purtat-o însă către Constanța, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, unde, în prezent, studiază Comunicații navale și informatică, una dintre cele mai căutate și mai complexe specialități.

          Camelia spune că nu regretă nimic și că este foarte fericită cu alegerea pe care a făcut-o. Iubește haina militară și prevede pentru sine un viitor solid. Este cu atât mai convinsă că va realiza lucruri importante în uniforma Forțelor Navale pentru că simte că aici și-a găsit locul și este motivată să lucreze pentru obiectivele pe care și le-a trasat.

După un semestru și jumătate la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, elev fruntaș Camelia Băjan deja face parte din lotul sportiv feminin care a reușit să urce pe podium de mai multe ori la competițiile spotive militare. Cariera militară, crede Camelia, este mediul excelent pentru dezvoltare personală, pentru împingerea limitelor și pentru atingerea celui mai înalt nivel al potențialului personal.

          Pe lângă pregătirea militară generală, pe care a adorat-o și pe lângă materiile de bază studiate în școală, Cameliei îi place să vorbească și despre alte câteva lecții importante pe care le-a învățat. Tânăra de 22 de ani prețuiește foarte mult disciplina de la care nu există abatere, apreciază răbdarea și toleranța, valori despre care crede că sunt esențiale în procesul de maturizare al oricărui tânăr.

          Anul viitor, Camelia Băjan va absolvi, în paralel, postliceala sanitară din Focșani și va fi avansată la gradul de maistru militar clasa a V-a, ca absolventă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Știe încă de pe acum că își dorește o funcție pe vapor, își dorește să ia parte la misiuni și să fie în mijlocul acțiunii.

          Camelia, pentru noi ești un etalon de curaj și determinare, pentru că ne-ai demonstrat că valorile conținute de uniforma militară fac parte și din identitatea ta.   Astăzi, de ziua ta onomastică, noi, colegii tăi, îți transmitem, la fel ca tuturor sărbătorilor sfintei zile de Florii, la mulți ani, sănătate deplină și putere de muncă pentru a-ți îndeplini toate visurile.

Sursa foto: Facebook/Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?