Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Femeie din Adjud, condamnată la închisoare cu suspendare pentru furt de energie electrică

O femeie din Adjud a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru furt de energie electrică și obligată totodată să achite un consum în valoare de peste 6.000 de lei, după ce lucrătorii Electrica au descoperit că utiliza un branșament ilegal. Pe lângă pedeapsa de 5 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, femeia a fost obligată și să muncească în folosul comunității, pe raza județului Bacău, acolo unde domiciliază în prezent, „la Primăria comunei (…), la activităţi de gospodărire comunală, lucrări de întreținere a zonei adiacente bibliotecii, a școlilor și grădinițelor din comună sau la asigurarea depozitelor cu combustibil (lemn), pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”.

Ancheta a demerat în anul 2020, după ce în august acel an polițiștii și reprezentanţii societăţii de Distribuţie a energiei electrice au efectuat un control la apartamentul din Adjud, unde locuia inculpata, descoperindu-se că în interiorul firidei de branşament situată pe palier era data o gaură care făcea legătura către baia locuinței, prin care erau trecuţi doi conductori de cupru, legaţi direct la clemele firidei, iar pe partea opusă firele erau conectate la tabloul locuinţei, fără a exista un contor pentru măsurarea energiei consumate. Din ce s-a calculat, femeia beneficiase de energie electrică gratis în perioada iunie 2019 – 05.08.2020, producând un prejudiciu de 6.153,85 lei.

Iar femeia nici nu a negat, aceasta arătând că știa despre branșamentul ilegal, însă nu a anunţat societatea de distribuţie, deoarece are o situaţie materială precară. De altfel, pentru acel loc de consum contractul fusese reziliat din 2013, din cauza facturilor neachitate de părinții inculpatei, proprietarii apartamentului. Însă dovezile indicau că femeia se mutase aici după divorțul părinților, în cursul anului 2019, însă dovezi privind data la care a fost executată instalaţia clandestină nu au fost găsite.

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?