Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

IGPR: Consolidarea securităţii interne a UE, unul dintre obiectivele României

Consolidarea securităţii interne a Uniunii Europene reprezintă unul dintre obiectivele României pe parcursul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, acţiunile Poliţiei Române urmând să fie concentrate către atingerea acestui obiectiv, aspect subliniat, vineri, cu ocazia întrevederii dintre prim-adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Victor Apreutesei, şi o delegaţie a INTERPOL. Activitatea a fost organizată la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. „Chestorul de poliţie Victor Wili Apreutesei, preşedinte al Comitetului strategic privind cooperarea operaţională în domeniul securităţii interne (COSI) pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, a prezentat calendarul evenimentelor şi activităţilor ce se vor desfăşura în această perioadă”, informează un comunicat al IGPR transmis, vineri, AGERPRES.

În cadrul întrevederii, a fost subliniată buna colaborare poliţienească existentă între Poliţia Română şi celelalte instituţii de aplicare a legii din statele partenere şi a fost reiterată importanţa dezvoltării strategiilor comune în lupta pentru combaterea criminalităţii. „Un subiect important l-a constituit îndeplinirea obiectivelor comune INTERPOL – EUROPOL, cu atât mai mult cu cât Victor Apreutesei a fost nominalizat pentru a prezida Management Boardul Europol pe durata Trioului de Preşedinţii România-Finlanda-Croaţia”, se arată în comunicat.

Înfiinţată în anul 1923, Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală (International Criminal Police Organization) – INTERPOL – este cea mai mare organizaţie internaţională de poliţie, având 194 de ţări membre. România este membru fondator al INTERPOL şi primul stat din zonă care a readerat la INTERPOL după cel de-al Doilea Război Mondial, în 1973.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?