Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Licitație pentru trufele din pădurile Vrancei

Direcția Silvică Vrancea este decisă să cesioneze dreptul de recoltare a ciupercilor comestibile din pădurile județului, în cadrul unei licitații organizate în acest sens. Selecția se face prin intermediul unei licitațașii electronice, care va avea loc pe 28 luna aceasta. Mai precis, instituția oferă celor interesați posibilitatea de a avea drept exclusiv să recolteze „trufele comestibile din flora spontană în anul 2024”.

S-a și calculat o cantitate de trufe care ar urma să poată fi recoltată, respectiv 2.000 de kilograme: câte 600 kg la Ocolul Silvic Dumitrești și OS Panciu – Valea Caregnei, 500 kg la OS Focșani și 300 pe raza OS Soveja. Iar cel mai scump este licitat lotul de pe raza OS Dumitrești – 120 de lei, fără TVA, pe kilogramul de trufe. În rest, în cazul celorlalte loturi, licitația va începe de la 100 de lei pe kg, fără TVA. Condițiile de participare la licitație nu sunt foarte stricte.

Este nevoie de 250 de lei – taxa de participare, iar de aici „pot participa la licitație persoanele juridice/ operatorii economici cu sediul în România sau în alte state UE” și „persoanele juridice/ operatorii economici participante(ți) nu vor avea datorii la unitățile și subunitățile RNP-Romsilva”. „Lotul rămâne neadjudecat dacă nu a fost nicio ofertă egal sau mai mare decât prețul de pornire în intervalul inițiat de 30 secunde. Lotul se adjudecă dacă a fost introdusă cel puțin o ofertă egală sau mai mare decât prețul de pornire. (…)

Nu se organizează negociere după licitație. Loturile neadjudecate se vor oferi la o licitație ulterioară”, se arată în caietul de sarcini.

          Mai departe, din momentul în care a fost încheiat contractul – se mai precizează în documentație – „contractele încheiate vor avea valabilitate până la data de 31.12.2024”. Cu toate acestea, în caietul de sarcini se prevede că, atât timp cât părțile ajung la un acord, „contractul poate fi prelungit (…), prin act adițional încheiat anterior încetării valabilității acestuia, conform prevederilor legale”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.facebook.com/bursadetrufe/?locale=ro_RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?