Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

COMUNICAT DE PRESĂ Consiliul ASF a decis închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii City Insurance


COMUNICAT DE PRESÄ‚
Consiliul ASF a decis închiderea procedurii de redresare financiară a societății City Insurance

București, 20 iulie 2017 – În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară a fost pusă în discuție și analizată situația Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., societate aflată în procedură de redresare financiară pe bază de plan.
Membrii Consiliului au fost informați despre restabilirea situației financiare a asigurătorului la data de 31 martie 2017, în baza documentelor prezentate de către societate și a verificărilor efectuate de către direcțiile de specialitate din cadrul ASF, cu privire la acordarea de către acționarul principal existent a unui împrumut subordonat, în numerar, în sumă de 50 milioane de euro.
În acest sens, Consiliul ASF a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a societății City Insurance, în conformitate cu prevederile art.20 lit. a) din Legea 503/2004 privind redresarea financiară, falimentul, dizolvarea și lichidarea voluntară în activitatea de asigurări.
Totodată, ASF a stabilit în sarcina conducerii asigurătorului punerea în aplicare a unui set de măsuri, pentru o perioadă de 6 luni de la data primirii deciziei, prin care Autoritatea va monitoriza modalitatea de instrumentare a dosarelor de daună RCA, precum și politica de investiții a societății. 
Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la societatea City Insurance în luna aprilie a anului 2016, prin Decizia ASF nr. 901/18.04.2016.
*********
Despre ASF
ASF este autoritatea națională, înființată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea și supravegherea piețelor asigurărilor, a pensiilor private, precum și a pieței de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcționare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanți. Mai multe informații puteți găsi pe www.asfromania.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?