Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Cum se face selecţia firmelor verificate de Fisc


Inspectorii fiscului vrâncean au atras la bugetul statului peste 6,14 milioane lei în urma controalelor efectuate în luna aprilie. Doar în această perioadă au fost efectuate 136 inspecții fiscale, din care 41 la persoanele fizice. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea spun că selecția firmelor verificate de inspectorii fiscali a fost realizată „în urma unei analize de risc pe baza informațiilor deținute în baza de date a administrației financiare”. 
 Astfel, au fost vizate firmele cu care au anunțat TVA negativ fără opțiune de rambursare; cei care au depășit plafonul legal de 35.000 euro fără a se înregistra ca plătitori de TVA; cele care au desfășurat tranzacții cu contribuabili inactivi; care au înregistrat diferențe la achiziții intracomunitare; cu debite restante față de bugetul general consolidat; care au depus cu întârziere declarațiile fiscale. De asemenea, inspectorii au luat în calcul pierderile înregistrate în ultimii 5 ani fiscali dar și firmele care nu au fost verificate în ultimii trei ani. 
 Cele mai mari sume reprezintă diferențe de taxe, impozite, contribuții – 5,91 milioane lei, din care TVA de 3,9 milioane lei, impozit pe profit -1,12 milioane lei, impozit pe dividende -0,12 milioane lei. De asemenea, au fost calculate accesorii de 0,37 milioane lei și amenzi contravenționale de 0,08 milioane lei. „Tot cu ocazia inspecțiilor fiscale desfășurate a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 15,52 milioane lei. Din totalul obligațiilor stabilite suplimentar au fost încasate în timpul controlului aproximativ 43%, respectiv 2,64 milioane lei. În urma inspecțiilor generale și parțiale efectuate au fost instituite 10 măsuri asiguratorii în valoare de 2,18 milioane lei atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să își ascundă, ori să își risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea”, au arătat reprezentanții AJFP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?