Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Medicul veterinar Grigore Mihăeş, candidatul PSD care vrea să dezvolte comuna Năruja


Grigore Mihăeș este candidatul PSD la primăria comunei Năruja la alegerile locale din 5 iunie. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară în 1999, iar de atunci a lucrat ca medic veterinar în cadrul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare Năruja și Vrâncioaia. Datorită implicării active în activitatea sanitar veterinară a fost ales, în 2005, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Vrancea. După opt ani, în 2013, a fost ales președinte al Colegiului, funcție pe care o deține și în prezent.
    Grigore Mihăeș este cunoscut de oamenii din Năruja și datorită proiectului Heifer, implementat cu ajutorul specialiștilor Federației Agricultorilor de Munte din Vatra Dornei. Este un proiect care a adus multe beneficii oamenilor din Năruja și Vrâncioaia. „În anul 2015 am adus Obștii Năruja un proiect important privind dezvoltarea oieritului în zonă, proiect finanțat de Ambasada Elveției. Din cele 6 stâne din Carpații României, astăzi, noi, comunitatea nărujeană avem una dintre ele și mă mândresc cu asta. O stână modernă dotată cu toate echipamentele necesare procesării la standarde Europene a laptelui de oaie și vacă și pătrunderea pe orice piață cu produsul obținut, Brânza de Năruja, care la acest moment este în curs de autorizare”, a spus Grigore Mihăeș. Iar colaborarea cu autoritățile elvețiene nu se va opri aici. Prezent la inaugurarea Stânii din Laposul Nărujenilor, ambasadorul Elveției la București, Jean-Hubert Lebet, a promis că se va întoarce pe aceste meleaguri în vederea realizării altor obiective atât de necesare comunității din Năruja. Grigore Mihăeș a implementat un proiect unic în Vrancea, prin care a fost omologată o ambulanță veterinară cu ajutorul fondurilor europene prin măsura 322 din PNDR.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Năruja

    Candidatul PSD la funcția de primar a comunei Năruja are pregătite mai multe proiecte pe care vrea să le realizeze în următorii patru ani cu ajutorul oamenilor din localitate. În primul rând trebuie finalizat proiectul și extinsă rețeaua aducțiunii de apă în toate satele componente ale comunei Năruja. „Nu este posibil ca, în secolul XXI, locuitorii comunei Năruja să nu aibă rețea de apă, iar pe frântura de rețea din centrul comunei, apa să fie băgată cu motopompele din râul Zăbala, cu risc mare de îmbolnăviri”, spune Grigore Mihăeș. O prioritate va fi absorbția fondurilor structurale și realizarea de proiecte în vederea asfaltării tuturor drumurilor comunale deoarece „trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna risipa de bani publici pe balastări fără noimă, deoarece la prima ploaie torențială balastul este spălat și niciodată nu vor fi drumuri de calitate”. Programul candidatului PSD are în vedere și lotizarea echitabilă, transparentă și licitația publică în vederea achiziționării de loturi de teren în Localitatea Podu Nărujei pentru tinerii nărujeni care vor să-și întemeieze o familie în această localitate. În conformitate cu legislația în vigoare, aceste loturi de 500 metri pătrați vor fi atribuite gratuit tinerilor cu vârsta până în 40 de ani. Nu vor fi licitații „pe sub mână, cum s-au făcut în această primăvară, fără ca cetățenii să fie informați”, spune Grigore Mihăeș.
    Candidatul PSD are în lista de priorități și inițierea unui proiect cu fonduri europene pentru a reabilita Amfiteatrul și Căminul Cultural; achiziționarea unei mașini de pompieri care să deservească întreaga localitate; efectuarea de parteneriate public-private împreună cu Obștea Năruja pentru inițierea de proiecte care să poată valorifica la cel mai înalt nivel potențialul local al acestei comunități; sprijinirea tinerilor în absorbția de fonduri europene prin parteneriate și relaționare cu GAL Èšara Vrancei; reabilitarea Dispensarului Uman, folosind fondurile structurale, dotarea acestuia, astfel încât actul medical sa fie unul dintre cele mai performante. „Asta ne propunem pentru ca Năruja să arate mult mai frumos, să-i redăm farmecul și entuziasmul de odinioară. Sunt foarte multe de făcut în această comunitate care a rămas în urmă cu dezvoltarea. Trebuie să luăm sistematic totul, să comunicăm, să relaționăm cu toate mediile interne și externe pentru a dezvolta comunitatea. Acesta este țelul meu, sunt sincer, devotat, perseverent, așa înțeleg eu politica, administrația trebuie să se plieze pe nevoile cetățeanului”, a spus Grigore Mihăeș.

Proiect de reabilitare a Spitalului din Năruja

    Unul dintre cele mai ambițioase proiecte se referă la clădirea Spitalului din Năruja. Numele spitalul este legat de regele Carol I, care, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare și discuta cu aghiotanții săi, a rămas impresionat de ținutul Nărujei. La ordinele sale, pe acest ținut frumos a fost ridicat impunătorul spital, unic în zonă, care îi poartă și astăzi, printre ruine, numele de Carol. A fost de mare folos cetățenilor Nărujei și ai localităților din apropiere, dar dezinteresul autorităților locale a dus la ruinarea lui. „Voi milita ca acest lăcaș să fie redat nărujenilor și împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, omul faptelor din acest județ, să găsim o soluție să-i redăm funcționalitatea pe cât posibil”, a spus Grigore Mihăeș.

(Advertorial Comandă PSD Vrancea. Realizat SC Media Uno SRL. CUI mandat.: 21160002)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?