Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Exercițiu pentru intervenția în caz de incendiu la Spitalul Militar Focșani

Postare Facebook/Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Alexandru Popescu” Focșani:

          Exercițiu pentru intervenția în caz de incendiu la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu”

          Un exercițiu pentru intervenția în caz de incendiu a avut loc joi, 25 aprilie, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu”, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Anghel Saligny” Vrancea. Exercițiul a fost  programat să se desfășoare la o oră cu trafic intens în oraș pentru a se estima intervenția într-o situație cât mai dificilă. Incendiul a fost localizat la nivelul Secției chirurgie generală cu emanare mare de fum și blocarea a doi pacienți nedeplasabili într-unul dintre saloane.

Formațiunea de pompieri a spitalului a intervenit la locul incendiului, limitând extinderea la celelalte saloane, ținând situația sub control. S-a făcut evacuarea pe scări a unuia dintre pacienți până la compartimentul primire urgențe al spitalului. Prin apel la numărul unic de urgență 112 a fost solicitată intervenția echipajelor Detașamentului de Pompieri Focșani care au intervenit cu autospeciale de lucru la înălțime, cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă și cu autospeciale pentru descarcerare. Cu ajutorul autospecialei de lucru la înălțime a fost evacuat și cel de al doilea pacient. Pentru crearea unei situații cât mai aproape de cea reală s-a folosit fum iritant.

          Comandantul Detașamentului de Pompieri Focșani, locotenent colonel Gavrilă Adrian și cadrul tehnic, plutonier adjutant Panaite Tudorel, din cadrul spitalului, au coordonat desfășurarea exercițiului. Exercițiul a reprezentat o lecție învățată, binevenită pentru întregul personal al spitalului.

          Sănătate, vocație, tradiție!

Sursa foto: Facebook/Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Alexandru Popescu” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?