Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO și FOTO: Parc și rețea de gaze la Mândrești

          Primăria Focșani a amenajat un parc nou în Cartierul Mândrești, pe strada Liliacului, în cadrul proiectului „Copac cu copac construim un parc”. Sâmbătă dimineață, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, alături de consilierii locali Radu Nițu, Emanuel Gongu, angajați ai Primăriei dar și locuitori din Mândrești au participat la plantarea vegetației din viitorul parc al cartierului. Lucrările de amenanare a terenului au fost realizate de salariații Serviciului Spații Verzi din cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice.

          În noul parc au fost plantați cireși japonezi, mesteceni, tuia și alte plante ornamentale. Pe terenul de pe strada Liliacului au fost amenajate aleile, au fost amplasate bănci iar în zilele următoare vor fi realizate iluminatul perimetral și sistemul de supraveghere video. Proiectul „Copac cu copac construim un parc” a debutat în primăvara anului 2023, când a fost realizat Parcul Mitropolit Vaarlam, în zona în care a fost construit şi un loc de joacă pentru copii. „Le mulțumesc tuturor cetățenilor care au fost prezenți astăzi în cartierul Mândrești la acțiunea de plantare, prin care vrem să amenajăm un parc de care să se bucure locuitorii acestui cartier. Împreună putem dezvolta zonele verzi din Focșani și ne putem bucura de un oraș mai verde și mai curat”, a spus primarul Cristi Misăilă.

          Acesta a discutat cu locuitori din Mândrești despre o investiție așteptată de mulți ani, realizarea rețelei de gaze naturale în cartier. La început lunii aprilie a fost semnat contractul de proiectare și execuție a investiției „Extindere rețea de distribuție gaze naturale în Cartierul Mândrești”. Proiectul are o valoare de 10,19 milioane lei, fără TVA, și va fi finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Multora dintre locuitorii din Mândrești încă nu le vine să creadă că vor avea rețea de gaze naturale. Primarul Misăilă le-a explicat că, după finalizarea licitației pentru desemnarea constructorului, lucrările au intrat în linie dreaptă. Practic, Primăria Focșani are banii necesari și a fost desemnat constructorul care va realiza această investiție. Au fost emise autorizațiile necesare și se lucrează la proiectul tehnic. Prin această investiție vor fi realizați 12 kilometri de conducte, cu 512 branșamente la rețeaua de gaze. Vor fi racordate la rețeaua de gaze 501 case, șase blocuri de locuințe, trei agenți economici, penitenciarul, dar și o biserică din cartier. Constructorul va avea la dispoziție o perioadă de 4 luni pentru proiectare și 18 luni pentru realizarea lucrărilor. Deja a fost emis certificatul de urbanism necesar pentru demararea acestei investiții atât de așteptată de locuitorii cartierului Mândrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?