Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Ministrul Grindeanu: „La sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august probabil că vom circula pe primii kilometri din autostrada A7”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul autostrăzii Moldova (A7), tronsonul dintre Buzău şi Focşani, la Râmnicu-Sărat, că la finalul lunii iulie sau începutul lunii august se va putea circula pe primii 14 kilometri de autostradă. „Anunţ că undeva la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august probabil că vom circula pe primii kilometri din autostrada A7, mă refer la primii 14 kilometri aflaţi pe lotul 2”, a declarat Ministrul Transporturilor, referindu-se la sectorul cunoscut și sub numele de „Cocoașa” de la Focșani.

Acesta a susținut din nou că pe sectorul de autostradă Buzău – Focşani se va putea circula până la sfârşitul acestui an. „Din ce am văzut acum de la Buzău la Râmnicu-Sărat lucrările sunt extrem de avansate şi după discuţiile pe care le-am avut cu constructorul a spus că Buzău – Focşani va fi circulat până la sfârşitul acestui an, pe toate cele patru loturi. Mobilizarea este extrem de bună”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Și oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău au prezentat care este stadiul fizic al lucrărilor pe Autostrada A7, sectorul Buzău – Focșani. „Verificare lucrări Autostrada A7, Buzău – Focșani, tronsoul 2, Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km.) și tronsonul 3, Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (30,8 km.) Astăzi (ieri-n.r.), ministrul Transporturilor, domnul Sorin Grindeanu, directorul general CNAIR SA, domnul Cristian Pistol, directorul regional al DRDP Buzău, domnul Sorin Robu, au verificat lucrările pe Autostrada A7, Buzău – Focșani, tronsonul 2, Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km.) și tronsonul 3, Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (30,8 km.).

Pe tronsonul 2, de 30,8 km, construit de UMB Spedition, s-a atins un stadiu fizic al lucrărilor de 31%, iar termenul contractual de deschidere este 2025. Pe tronsonul 3, de 36,1 km, s-a atins un stadiu fizic al lucrărilor de 29%, iar termenul contractual de deschidere este 2025. Potrivit termenelor contractuale de finalizare, la finalul anului 2025 românii trebuie să circule între Ploiești și Paşcani, pe toți cei 319 km ai Autostrăzii Moldovei”, au scris oficialii DRDP Buzău pe pagina de Facebook.

În acest moment se lucrează pe toată Autostrada A7 iar lucrările sunt cel mai avansate pe sectorul Focșani – Buzău. Traseul Autostrăzii Buzău – Focșani începe din dreptul municipiului Buzău și se termină în apropierea municipiului Focșani. Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei variante de ocolire pentru Focșani, în zona de Est, între DN 2 și DN 2D.

Traseul autostrăzii va traversa teritoriile administrative ale județelor Buzău și Vrancea și va tranzita 16 localități, dintre care 9 în județul Vrancea: Sihlea, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Câmpineanca, Odobești și Focșani. Tronsonul Buzău – Focșani din A7 are o lungime de 82,44 km. Valoarea totală a Autostrăzii A7 este de 7,2 miliarde lei, finanțarea pentru execuția lucrărilor fiind asigurată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De altfel, Autostrada „Moldova” A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus spre finanțare prin PNRR. În prezent, toate cele 13 loturi ale Autostrăzii Ploiești – Pașcani au contractele semnate. Realizarea acestei autostrăzi este un subiect de maxim interes nu numai pentru români ci și pentru guvernanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?