Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

CNI a semnat ordinul de ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR la bazinul olimpic de înot din Focşani


Compania Națională de Investiții (CNI) a emis ordinul de începere a lucrărilor la bazinul olimpic de înot care va fi construit la Focșani, în Cartierul Sud, zona în care a funcționat ștrandul din municipiu. Investiția va costa aproximativ 360 de miliarde de lei vechi, respectiv 8 milioane Euro. „Copiii noștri merită o astfel de investiție. Este cea mai importantă investiție în baza sportivă Sud și sper că aceasta să ducă la dezvoltarea armonioasă a copiilor căci sănătatea și bunăstarea lor trebuie să fie pe primul lor în gândurile și planurile noastre. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    De altfel, acesta anunțase că CNI urma să emită ordinul de începere a lucrărilor la bazinul olimpic de înot. „Fac precizarea că peste câteva zile, Compania Națională de Investiții va emite ordinul de începere a lucrărilor la bazinul de înot olimpic pentru copii și tineret, pentru populația județului Vrancea. Bazinul olimpic va fi acoperit și va fi construit în municipiul Focșani. Valoarea investiției este undeva în jurul sumei de 360 de miliarde de lei vechi”, a precizat în urmă cu zece zile, Marian Oprișan.
    Vă reamintim că proiectul privind construirea unui bazin de înot la Focșani a fost adjudecat prin licitație publică de asocierea SC Construcții Erbașu srl București-SC Multinvest SRL București, contractul de finanțare fiind deja semnat. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Marian Oprișan. Lucrările vor fi finanțate de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, bugetul local, precum și alte sume legal constituite.
    Complexul olimpic va avea 400 de locuri, va fi construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și va avea un bazin de competiții și un bazin de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției va fi de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită va fi de 3.380 metri pătrați.
    Acest proiect a fost inițiat încă din anul 2004 de către șeful administrației județene, Marian Oprișan, dar a fost sistat imediat după venirea la putere a Alianței DA – PNL-PD.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?