Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Poliţiştii: evaluaţi, reorganizaţi, desfiinţaţi


Polițiștii vrânceni cu funcții de conducere vor fi evaluați. Prezent, ieri, la bilanțul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) Băsescu a declarat că vrea o evaluare „om cu om” în toate inspectoratele de poliție, care să înceapă de la vârf. Deși aproape toate instituțiile din țară sunt conduse de șefi numiți de când pedeliștii sunt la putere, președintele a spus că „fiecărui șef de inspectorat îi este greu să se impună, când el, profesional, este șubred și se știe că a fost numit cu sprijinul partidului X”.

Nici nu s-a stabilit exact cum stă treaba cu reorganizarea inspectoratelor de poliție județene, că președintelui României i-a mai venit o idee. Acesta a cerut ca polițiștii cu funcții de conducere, din toate inspectoratele de poliție, să fie evaluați. După ce se termină evaluarea acestora, la rând vor fi oamenii lefii fără funcții, căci nici aceștia nu au fost uitați.
Prezent la bilanțul MAI, comisarul șef Ionel Popescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, a precizat că este pregătit pentru o evaluare, în orice moment. „Evaluarea se va face în rândul tuturor polițiștilor, nu doar a celor cu funcții de conducere. Eu sunt pregătit pentru o evaluare, în orice moment. Referitor la județele cu probleme, domnul președinte nu a făcut nicio nominalizare. Cred că în perioada imediat următoare, toți polițiștii vor fi evaluați cu maximă exigență. Cel mai probabil, mai întâi va fi evaluarea și abia după aceea reorganizarea”, a spus comisarul șef Ionel Popescu.

„Oriunde pui degetul apar elemente de corupție”

Prezent la bilanțul Ministerului Administrației și Internelor, președintele României a spus că ministerul nu este la nivelul la care ar trebui să fie și că „oriunde pui degetul apar elemente de corupție”. Potrivit acestuia, până acum reformarea ministerului a însemnat doar „învârtirea unor căsuțe”, de fapt „o păcăleală pentru oamenii politici și public” și a cerut o evaluare om cu om. El a declarat că nu se mai poate vorbi despre restructurare și eficientizare „doar învârtind căsuțe în organigramă”, nici la nivel central, nici teritorial și a îndemnat la restructurare, apreciind că, de câțiva ani, procesele „s-au limitat la această păcăleală”. Preșe-dintele a cerut să se treacă imediat la evaluarea cadrelor de conducere de la nivel central și local din structurile MAI. „Orice numire cu sprijin politic la conducerea inspectoratelor județene de poliție nu face decât să vă decre-dibilizeze”, a afirmat președintele.
Potrivit acestuia, fiecărui șef de inspectorat îi este greu să se impună, când el, profesional, este șubred și se știe că a fost numit cu spriji-nul partidului X și va pleca odată ce acel partid va pleca de la guvernare. Această declarație este greu de înțeles, în condițiile în care PDL a politizat toate instituțiile din România.
Președintele a mai spus că dacă se uită pe harta țării, vede de la distanță unde Poliția este tolerantă cu grupurile de crimă organizată. Deși a recunoscut că nu are probe, președintele a spus că știe că sunt destui oameni ai MAI care nu-și fac datoria, care tolerează conviețuirea între ei și grupurile de crimă organizată.
Cu salariile ciuntite, fără benzină pentru mașinile de serviciu, fără al 13- lea salariu ori primă de vacanță și altele, președintele vrea ca anul acesta să fie un an al succesului, în care oamenii legii să lupte împotriva corupției…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?