Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Plăcintă cu cartofi


Ingrediente:
1 cratiță de 5 l cu cartofi
7-8 cepe mari
ulei
sare
piper
1 linguriță de boia
pastă de ardei iute
cimbru uscat (opțional)
Aluat:
1 kg de făină
80 g de drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr
4 linguri de ulei
1-2 linguri de sare
cam 600 ml de apă călduță
 
Mod de preparare:
Se fierb cartofii(spălați) în apă clocotită cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de când clocotește apa). Se scurge apa și se lasă să se răcească. Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei mai mult. Se lasă(cu capac) pe foc mediu să se moaie bine. Se adaugă sare, piper, boia, pastă de ardei iute. Cartofii curățați se dau pe răzătoarea mai mare. Nu contează dacă se mai sfărâmă din ei. Se amestecă ceapa și cartofii și se potrivește de sare, piper, cimbru(cine vrea). Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele și se lasă cam 30 de minute la dospit. Se ung 2 tăvi cu ulei. A-luatul se împarte în 4 și se fac 4 foi. Se întind pe planșetă presărată cu făină. Se pune foaia în tavă.Aluatul se înțeapă înainte cu furculița. Se împarte umplutura(rece) în 2 și se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat și se înțeapă cu furculița. Se unge cu ou bătut deasupra(dacă nu e de post). Se coace în cuptor preîncălzit cam 1 h, depinde de cuptor. Mie mi-au încăput amândouă. Aveți grijă să le schimbați între ele după 30 de minute. Când sunt bine rumenite se scot, se taie și se servesc fierbinți sau reci, sunt bune oricum.
Eu am făcut și o salată de spanac proaspăt. Merg la aperitiv, de dus la serviciu de ziua ta, la iarbă verde etc. 
Poftp bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?