Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Licitație pentru confecționarea ștampilelor de control ale secțiilor de votare din Vrancea

Instituția Prefectului – Județul Vrancea a scos la licitație un contract ce vizează confecționarea și livrarea ștampilelor de control ale secțiilor de votare din județ, care vor fi folosite la organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din județul Vrancea.

Mai exact este vorba de confecționarea a 364 ștampile de control ale secțiilor de votare din județ, valoarea contractului fiind estimată la 15 mii de lei. Pe lângă confecționarea ștampilelor, firma care va câștiga acest contract se obligă și „să înlocuiască produsul, în cazul în care este deteriorat sau pierdut în data de 9 iunie 2024, în regim de urgență, maxim o oră”.

Modelul ștampilelor este prevăzut în Hotărârea AEP nr. 6/21.03.2024 pentru aprobarea modelelor ștampilelor electorale care vor fi folosite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, iar dimensiunile ștampilelor au fost stabilite prin Ordinul prefectului nr. 113/22.03.2024 (…). Furnizorul se obligă să înlocuiască produsul, în cazul în care este deteriorat sau pierdut în dată de 9 iunie 2024, în regim de urgență, maxim o oră”, se arată în descrierea contractului mai sus menționat.

În 2024, în România se desfăşoară 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. Prin Ordonanţa de urgenţă nr. 21/2024 din 8 martie 2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale şi europarlamentare din 2024, s-a decis ca scrutinul europarlamentar şi alegerile locale să aibă loc în aceeaşi zi, la data de 9 iunie. Campania electorală va începe pe 10 mai şi se va încheia pe 8 iunie 2024, la ora 7.00.

Printre motivele invocate de legiuitor pentru comasarea celor două rânduri de alegeri, se numără o mai mare reprezentativitate a membrilor din România în Parlamentul European şi consolidarea poziţiei României în Uniunea Europeană; evitarea repetării incidentelor produse la secţiile de votare din străinătate la europarlamentarele din 2019 şi pentru prevenirea apariţiei unor disfuncţionalităţi majore în desfăşurarea procesului electoral din străinătate; crearea premiselor ca un număr cât mai mare de alegători să se prezinte la urne; reducerea perioadei electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?