Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

VIDEO și GALERIE FOTO: Maria Grapini a inaugurat biroul de europarlamentar din Focşani


Eurodeputatul conservator Maria Grapini a inaugurat, împreună cu președintele filialei județene, Ionel Cel Mare, sediul biroului europarlamentar din Focșani. Biroul este la sediul PC de pe strada Cuza Vodă. Persoana angajată la biroul europarlamentar va oferi informații cetățenilor care doresc informații despre legislația și activitatea Parlamentului European. Tot aici vor fi preluate și petiții din partea persoanelor sau agenților economici care sunt nemulțumiți de modul în care funcționează instituțiile statului român.
    Președintele PC Vrancea, Ionel Cel Mare a arătat că Maria Grapini este unul dintre cei mai vechi membri ai partidului, dar și unul dintre cei mai vocali. Iar acest lucru se vede și în Parlamentul European, în luările de poziție față de inițiativele legislative care ar putea afecta economia românească. „Am văzut că prezența dumneaei se face simțită la Bruxelles și la Strasbourg ori de câte ori dumneaei are ocazia să ia cuvânt și de câte ori simte că trebuie să apere interesele României, interesele economiei din România. Mă bucur că am reușit să o conving să facă un birou de europarlamentar la Vrancea, ea fiind președintele filialei din Timiș”, a afirmat președintele PC Vrancea, Ionel Cel Mare.
    Eurodeputatul conservator Maria Grapini a declarat că a ales să deschidă un birou la Focșani datorită relației foarte bune pe care o are cu președintele filialei județene, Ionel Cel Mare. „Am decis pentru că apreciez foarte mult activitatea organizației PC de aici, liderul de aici. Trebuie să fii și compatibil cu oamenii cu care vrei să lucrezi în echipă. Personal, mă înțeleg foarte bine cu liderul de la Vrancea”, a afirmat Maria Grapini.
    Aceasta a declarat că un europarlamentar are obligația de a informa cetățenii țării pe care o reprezintă cu tot ceea ce se întâmplă ca noutăți legislative, drepturi cetățenești, directive, recomandări sau regulamente din Uniunea Europeană. Acesta este și motivul pentru care a decis să înființeze birouri de europarlamentar în mai multe orașe. „Era nedrept să am birou de europarlamentar doar în Timiș, fiind votată și aleasă de cetățenii României. Am decis să am în puncte care să acopere toată România, pentru Moldova am ales Focșaniul. Am la Sibiu, la Tg. Jiu, în Argeș, voi deschide la Deva și, bineînțeles în Timiș”, a spus Maria Grapini.

    Rezolvarea unei petiții nu este trafic de influență


    Biroul de europarlamentar nu va fi doar pe hârtie, promite Maria Grapini. Au fost angajate persoane, cu contract de muncă, din fondul pe care îl are fiecare eurodeputat. „Asistenții vor primi toate informațiile pe care trebuie să le știe cetățeanul și pe care eu, ca întreprinzător, îmi doream să le cunosc„, a continuat Maria Grapini. Vor fi preluate și petiții de la persoanele care au probleme fie cu instituțiile europene, fie cu cele ale statului român. „Angajații de la birou vor avea program, se vot întâlni cu cetățeni și pot prelua petiții de la aceștia. Poate fi dusă către PE, dar poate fi și îndreptată împotriva unei instituții a statului. Ca europarlamentar am acest drept”, a explicat eurodeputatul.
    Totodată, Maria Grapini a precizat că, în calitate de europarlamentar, poate cere explicații instituțiilor statului referitoare la problemele reclamate de cetățeni. „Nu este trafic de influență dacă o firmă, de exemplu, nu și-a primit la timp banii de la statul român sau s-a întâmplat ceva. Am dreptul să iau petiția de la această companie să mă îndrept spre ministerul respectiv și am făcut-o deja în această perioadă. Mă bucur foarte tare pentru că eu lucrez foarte bine cu miniștrii din Guvern. Dacă am făcut o scrisoare la ministrul de Finanțe pentru o problemă a unei companii, ministrul mi-a răspuns imediat”, a precizat Maria Grapini.

   Tinerii nu se înghesuie la slujbele subvenționate

    Tinerii absolvenți nu prea vor să se angajeze decât pe salarii foarte mari, este concluzia primelor luni de derulare a programului guvernamental de subvenționare a locurilor de muncă. Secretarul de stat Anca Ionescu, din cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri a declarat că până acum se acordă subvenții pentru doar o mie de persoane, față de numărul estimat de 6400 persoane. Secretarul de stat a arătat că atunci când află care este salariul, tinerii preferă să primească ajutor de șomaj. „Ideea este de a creea locuri de muncă pentru tineri. IMM primesc între 900 lei dacă angajează un absolvent cu studii medii și 1300 lei pe lună dacă angajează un absolvent de studii superioare. Din ce am văzut până acum, mai deschise sunt IMM-urile și nu tinerii. Aveam indicator de 6400 de absolvenți încadrați până la 31 decembrie. Dacă avem o mie din 6400… Cred că este un semn mare de întrebare ceea ce se întâmplă cu tinerii”, a precizat secretarul de stat Anca Ionescu.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?