Mircea Diaconu, verificat de ANI

0
9


Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, joi, că s-a supus întotdeauna deciziei autorității, menționând că Senatul i-a comunicat că este compatibil cu activitatea artistică pe care o desfășoară la Teatrul Nottara, el completând că ar fi grozav ca ANI să-i găsească avere în Monaco sau în Spania. „Eu, de când mă știu, mă supun autorității. Când am o nedumerire, întreb. În clipa în care am devenit senator, m-am adresat printr-o hârtie Comisiei juridice a Senatului, care e legiuitorul, ca să-mi explice dacă mă încadrez sau nu. Autoritatea, Senatul, mi-a răspuns prin mecanismele sale că nu sunt incompatibil cu această funcție de coordonare artistică. Asta a fost și explicația mea scrisă că fac coordonare artistică. Deci m-am supus autorității și muncesc și alerg de-mi sar capacele, ca să fac cât pot de bine tot ce am de făcut în cele două atribuții”, a declarat Mircea Diaconu.
Liberalul a subliniat că, dacă altă autoritate decide altceva în legătură cu situația sa profesio-nală, el se va supune deciziei acelei autorități. „Dacă autoritatea, alta poate sau mai mare, eu nu știu care e aia, că veni vorba, numai Justiția poate să fie probabil, modifică ceva din această realitate, eu mă supun ei. Åži mai spun un lucru: abia aștept, dar legal și moral, să stau acasă cu ai mei”, a spus Diaconu. „M-aș bucura să-mi găsească o avere pe care n-o am și n-am declarat-o. Ar fi grozav să-mi găsească vreo avere prin Monaco. O casă în Spania chiar mi-ar trebui”, a adăugat, în glumă, liberalul. 
ANI a început verificarea averilor și intereselor mai multor senatori suspectați de incompatibilitate după ce au primit derogări de la Comisia juridică din Senat, care le-a permis să ocupe, concomitent cu funcțiile de parlamentar, și alte poziții de conducere în instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here