Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Mircea Diaconu, verificat de ANI


Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, joi, că s-a supus întotdeauna deciziei autorității, menționând că Senatul i-a comunicat că este compatibil cu activitatea artistică pe care o desfășoară la Teatrul Nottara, el completând că ar fi grozav ca ANI să-i găsească avere în Monaco sau în Spania. „Eu, de când mă știu, mă supun autorității. Când am o nedumerire, întreb. În clipa în care am devenit senator, m-am adresat printr-o hârtie Comisiei juridice a Senatului, care e legiuitorul, ca să-mi explice dacă mă încadrez sau nu. Autoritatea, Senatul, mi-a răspuns prin mecanismele sale că nu sunt incompatibil cu această funcție de coordonare artistică. Asta a fost și explicația mea scrisă că fac coordonare artistică. Deci m-am supus autorității și muncesc și alerg de-mi sar capacele, ca să fac cât pot de bine tot ce am de făcut în cele două atribuții”, a declarat Mircea Diaconu.
Liberalul a subliniat că, dacă altă autoritate decide altceva în legătură cu situația sa profesio-nală, el se va supune deciziei acelei autorități. „Dacă autoritatea, alta poate sau mai mare, eu nu știu care e aia, că veni vorba, numai Justiția poate să fie probabil, modifică ceva din această realitate, eu mă supun ei. Åži mai spun un lucru: abia aștept, dar legal și moral, să stau acasă cu ai mei”, a spus Diaconu. „M-aș bucura să-mi găsească o avere pe care n-o am și n-am declarat-o. Ar fi grozav să-mi găsească vreo avere prin Monaco. O casă în Spania chiar mi-ar trebui”, a adăugat, în glumă, liberalul. 
ANI a început verificarea averilor și intereselor mai multor senatori suspectați de incompatibilitate după ce au primit derogări de la Comisia juridică din Senat, care le-a permis să ocupe, concomitent cu funcțiile de parlamentar, și alte poziții de conducere în instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?