Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Un tablou „vagabond” şi cu un trecut aventuros, pictat de Tiţian în tinereţe, scos la licitaţie

            Un tablou „vagabond” pictat de Tiţian în tinereţe şi cu un trecut aventuros – a fost furat de două ori şi abandonat într-o staţie de autobuz din Londra – va fi scos la vânzare de casa de licitaţii Christie’s în capitala Regatului Unit pe 2 iulie, informează ANSA. Pictat de maestrul renascentist pe când acesta nu avea mai mult de 20 de ani, tabloul „Riposo durante la fuga in Egitto” („Odihnă în timpul fugii în Egipt”) a fost dorit de împăraţi, arhiduci şi hoţi de artă de-a lungul istoriei sale de peste cinci secole.

Documentat pentru prima dată în casa unui negustor veneţian de mirodenii la începutul secolului al XVII-lea, acest tablou a împodobit palate din Londra, Bruxelles, Viena, Paris şi, mai târziu, Longleat House din Wiltshire, reşedinţa marchizilor de Bath şi totodată primul parc safari din afara Africii, de unde a fost furat şi apoi recuperat de un detectiv de artă. Casa de licitaţii Christie’s îl pune în vânzare cu un preţ de rezervă cuprins între 15 milioane şi 25 de milioane de lire sterline în numele ultimului marchiz de Bath.

            După ce a fost furat de la Longleat House în 1995, tabloul a fost găsit şapte ani mai târziu, fără ramă, într-o staţie de autobuz din Londra, datorită eforturilor depuse de detectivul Charles Hill, specializat în obiecte de artă furate şi fost agent la Scotland Yard. Recuperarea picturii a fost însoţită atunci de o recompensă de 100.000 de lire sterline, o sumă infimă în comparaţie cu preţul pe care casa Christie’s se aşteaptă să îl obţină la licitaţia din 2 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?