Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

FOTO! Recomandările polițiștilor vrânceni privind siguranța în mediul online; eveniment informativ – preventiv, cu liceenii din Vrancea

Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea:

SIGURANȚA ÎN MEDIUL ONLINE

Proiectul național ,,SIGURANȚA ONLINE” are ca scop creșterea gradului de informare și conștientizare a elevilor cu privire la riscurile asociate criminalității informatice în mediul online, cu accent pe protecția datelor cu caracter personal, atacurile cibernetice și pornografia infantilă.

Vizând implementarea proiectului, polițiștii din structura prevenire au organizat un eveniment informativ – preventiv cu elevii din ciclul liceal, temele abordate axându-se pe identificarea problemelor întâlnite în domeniul criminalității informatice, pe găsirea unor soluții pentru prevenirea faptelor de natură penală și pentru eficientizarea activităților preventive pe această linie.

Sfaturile și recomandările polițiștilor:

• Nu face publice în mediul online (rețele de socializare, jocuri online) datele tale personale: nume, adresă, numele școlii, număr de telefon, locul de muncă al părinților!
• Nu te întâlni cu persoane cunoscute pe internet fără să îți anunți părinții! În spatele unui profil frumos se poate ascunde oricine!
• Atunci când ești victima unei agresiuni pe internet, anunță imediat un adult de încredere, renunță la comunicarea cu acea persoană și raportează (BLOCK, REPORT)!
• Ai grijă ce fotografii postezi pe rețelele de socializare! Acestea pot rămâne în alte computere, dispozitive, chiar dacă tu ștergi postarea inițială!
• Restricționează accesul necunoscuților la profilul tău de pe rețelele de socializare!
• Evită să faci publice pe rețelele de socializare imagini cu obiecte de valoare din locuința ta!

Întâlnirile polițiștilor din structura prevenire cu elevii vor continua, domeniul prevenirii criminalității informatice, atât în rândul tinerilor, cât și al adulților reprezentând o prioritate stabilită la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?