Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Asistentul de la Odobești a cerut întoarcerea dosarului la procuror


Asistentul Dan A., de la CITO Odobești, a ridicat mai multe excepții, între care și cea a competenței instanței de judecată, respectiv Tribunalul Vrancea, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. La termenul de ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au excepțiile formulate de inculpat și au dispus începerea judecății. „Respinge ca nefondată cererea și excepțiile formulate de inculpatul A.Dan; 2. Constată competența instanței, în conformitate cu dispozițiile art. 36 alin. 1 lit. a C.pr.pen.; 3. Constată legalitatea sesizării instanței prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea cu nr. 487/P/2014 din 23.07.2014. 4. Constată legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire; 5. Dispune începerea judecății în dosarul penal nr. 2123/91/2014. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în Camera de consiliu, astăzi, 08.09.2014”, se arată în soluție.
    Dan A. a fost trimis în judecată în luna iulie pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (3 fapte). Conform materialului de trimitere în judecată, la data de 4 noiembrie 2013, asistentul Dan A. a pretins și primit suma de 500 euro, lăsând să se  înțeleagă că poate să-i faciliteze unei persoane pensionarea și încadrarea într-un grad de handicap, în ciuda faptului că nu suferea de afecțiuni. Totodată, i-a spus acestuia că va înterveni pe lângă anumiți medici în scopul obținerii de referate medicale necesare întocmirii dosarului de handicap. Totodată, el i-a mai cerut aceleiași persoane încă 800 lei, bani ce urmau să fie remiși la prima pensie.
    În rechizitoriul procurorilor se mai arăta că în perioada mai-iunie 2014, inculpatul a pretins și primit suma totală de 4.400 lei de la doi denunțători cărora le-a promis că le va facilita încadrarea în gradul accentuat de handicap a unei persoane și angajarea pe un post de asistent medical generalist într-un centru pentru recuperarea persoanelor vârstnice din subordinea DGASPC a unei alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?