Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO! Percheziții la traficanţi de migranţi

Zeci de percheziţii domiciliare au avut loc, luni dimineaţă, în judeţele Arad, Bihor, Brăila, Dolj şi Vrancea, la presupuşi traficanţi de migranţi, urmând să fie ridicate pentru audieri 43 de persoane.

Acţiunea este desfăşurată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii DIICOT Arad, dosarul vizând constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2023 – ianuarie 2024, 30 de persoane, cetăţeni români şi străini, ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de beneficii financiare, prin săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Migranţii ar fi fost racolaţi, în principal, din municipiul Bucureşti şi Timişoara, din rândul celor care deţin permise de şedere/vize de muncă şi ar fi fost adăpostiţi în municipiile Timişoara, Arad şi Oradea, până în momentul în care s-ar fi organizat trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinaţia finală Italia, Austria sau Germania. În cauză, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranţi”, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

La acţiuni participă şi poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Timişoara şi Craiova, serviciile de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, Vrancea şi Sibiu, poliţişti de frontieră şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?