Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„Italian“ lăsat fără bunuri de un miliard de lei


   Trei bărbați din județul Bacău au dat o spargere de 100 mii lei. Doi dintre ei au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, iar cel de-al treilea este cercetat în stare de libertate, el fiind doar complice. În vizorul anchetatorilor mai sunt alte două persoane. Suspecții au prădat casa unui bărbat din Homocea, plecat la muncă în Italia.

   Potrivit oamenilor legii, cei trei au intrat în locuința lui Marian B., din Homocea, de mai multe ori, din decembrie 2011 și până în ianuarie a.c.. Nu s-au lăsat până când nu i-au furat omului, toate bunurile din casă. În urma unei sesizări, polițiștii de la Adjud au început ancheta pentru a-i prinde pe autori. 
Anchetatorii spun că suspecții au acționat în perioada în care a nins foarte mult. Ei ajungeau la Homocea, intrau în casa bărbatului, umpleau duba cu care se deplasau cu diferite bunuri, respectiv o mașină de spălat, o combină frigorifică, un cazan de țuică, foarte multe scule, dar și altele, apoi plecau. Dimineața, vecinii nu observau nimic, dat fiind că urmele erau acoperite de zăpada care cădea din abundență. Ei au revenit la Homocea până când nu au mai avut ce să ia din casa victimei.
Miercuri după-amiază, polițiștii din cadrul Secției Rurale numărul 4 Adjud au efectuat trei percheziții domiciliare la locuințele lui Viorel M., de 44 ani, din comuna Urechești, județul Bacău, Cătălin George P., de 22 ani, și Eugen R., de 32 ani, ambii din orașul Sascut, județul Bacău. „Cu această ocazie, au fost identificate mai multe bunuri, care au fost sustrase în perioada decembrie 2011-ianuarie 2012 din locuința lui B. Marian din comuna Homocea. Din totalul prejudiciului de aproximativ 100.000 de lei, polițiștii au reușit recuperarea bunurilor sustrase în proporție de 50%. Cei trei suspecți au profitat de faptul că proprietarul imobilului nu se afla la domiciliu și au pătruns prin forțarea ușii de acces. Împotriva lui M. Viorel și a lui R. Eugen s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă”, arată inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, într-un comunicat de presă. Ieri, cei doi au fost duși la instanță cu propunere de arestare preventivă și au primit mandat pentru 29 de zile. Potrivit unor surse, cei trei nu ar avea antecedente penale.
   Dosarul nu se închide odată cu prinderea suspecților. Polițiștii vor continua cercetările în acest caz pentru a stabili întreaga activitate infracțională a suspecților și pentru recuperarea prejudiciului.

Sfaturi utile
– este recomandat să păstrați relații bune cu vecinii – ei pot recunoaște sau depista un răufăcător în curte, la ușa sau fereastra dumneavoastră;
– dacă aveți suspiciuni în legătură cu o persoană, anunțați imediat poliția și alertați vecinii;
–  comunicați la plecare unui vecin de încredere sau unei rude destinația și numărul de telefon unde puteți fi găsit în caz de nevoie;
– verificați la plecare dacă ați luat toate măsurile de siguranță a locuinței;
– montați uși duble dacă intrarea în locuință se face direct din stradă;
– instalați sonerii la uși;
– montați la ușă un vizor – lipsa vizorului reprezintă o imprudență pe care mulți au plătit-o scump;
– nu vă limitați doar la o singură încu-ietoare – cu cât aveți montate mai multe încuietori la ușă, cu atât gradul de siguranță este mai mare;
– alegeți broaștele cu butuc în locul celor normale;
– protejați ferestrele de la subsol și cele de la parter cu grilaje metalice;
– ferestrele duble oferă mai multă protecție decât cele simple;
– nu lăsați bunurile la vedere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?