Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Bătrân înşelat de o consăteancă cu 540.000 de lei! Banii ajungeau la femeie prin intermediul a două minore

O femeie din Ţifeşti a fost arestată pentru înşelăciune. Alături de ea, în dosar mai sunt cercetate şi două minore, de 14 şi 15 ani, pentru complicitate la aceeaşi infractiune. Femeia arestată este bănuită că a înşelat un bătrân cu suma de 540.000 lei. Metoda folosită de ea este una atipică. Iniţial, ea a spus că administrează un service auto la care medicul curant al bătrânului îşi repară maşina şi are nevoie de bani, după care femeia s-a “împrietenit” cu persoana vătămată şi a invocat diferite boli de care ar fi suferit pentru a primi alţi şi alţi bani. Evident că în schimbul sumelor trimise a promis case şi terenuri care ar fi valorat mult peste, bunuri care în realitate nu existau. Femeia a fost crezută şi “întreţinută” vreme de doi ani. Într-un final victima şi-a dat seama că ceva este în neregulă, iar la începutul acestei luni a făcut plângere la poliţie.

O femeie de 36 de ani din comuna Ţifeşti a fost reţinută de poliţişti sub acuzaţia de înşelăciune şi arestată apoi de magistraţii de la Judecătoria Panciu. Ea este bănuită că din anul 2016 şi până în prezent a înşelat un bătrân din aceeaşi localitate cu suma de 540.000 lei.

Iniţial, femeia a spus că cere bani în numele medicului curant al victimei, care ar fi avut nevoie de nişte reparaţii la o maşină. Apoi, aceasta a legat o relaţie de “prietenie” cu victima, continuând să o stoarcă de bani, sub diferite pretexte. Femeia a invocat inclusiv boli grave de care ar fi suferit pentru a-l senzibiliza pe bătrân şi a-l determina să-i trimită diferite sume de bani, care într-un final au ajuns la imensa sumă de 540.000 lei. Evident că şi bătrânul a avut un interes în toată această poveste, crezând-o pe femeia care îi promitea restituirea sumelor trimise de el. Cel mai probabil, femeia arestată ştia că bătrânul este chivernisit şi a reuşit să agonisească ceva, fiind din aceeaşi localitate, şi a profitat de acest lucru.

Victima şi-a dat seama că ceva este în neregulă de curând, iar la începutul acestei luni a fost depusă o sesizare cu privire la acest caz la poliţie. Iniţial, oamenii legii au crezut că au de-a face cu o escroacă din judeţul Prahova, aşa cum ştia victima, dar în urma cercetărilor au ajuns la consăteanca bătrânului.

În dosar, politiştii de la Poliţia Oraşului Panciu au făcut şi două percheziţii în locaţii de pe raza comunei Ţifeşti. “Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Panciu au efectuat vineri, 13 iulie, două percheziţii domiciliare pe raza comunei Ţifeşti, în vederea documentării activităţii infracţionale a trei persoane bănuite de comiterea faptei de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la înşelaciune”, a transmis agent şef adjunct Paula Enache, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Coletele cu sumele de bani, ridicate de două adolescente

Nu doar femeia de 36 de ani este cercetată în acest dosar, ci şi două adolescente de 14 şi 15 ani, care ridicau coletele cu sumele de bani. “Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, începând cu luna ianuarie 2016, o femeie, de 36 de ani, din comuna Ţifeşti, ar fi indus în eroare un bărbat, de 79 de ani, din aceeaşi localitate şi l-ar fi determinat să îi expedieze peste 270 de pachete conţinând diferite sume de bani. Cea în cauză este bănuită că s-ar fi recomandat ca fiind administratorul unui service auto şi i-ar fi solicitat în repetate rânduri diverse sume pentru a efectua reparaţii autoturismului unui medic curant al persoanei vătămate. Ulterior, i-ar fi solicitat bani în ”interes propriu” pentru servicii spitaliceşti şi a ”garantat” restituirea sumelor în cauză cu bunuri imobile, bunuri ce în realitate nu existau. Prin intermediul a două minore, de 14 şi 15 ani, persoana vătămată ar fi remis celei în cauză, în mod repetat, suma de aproximativ 540.000 lei, având convingerea că acestea predau coletele unui şofer de microbuz de transport persoane pentru a fi duse în judeţul Prahova şi ridicate de către administratorul service-ului auto. În realitate, sumele de bani ar fi ajuns la femeia de 36 de ani, din comuna Tifeşti, judeţul Vrancea. Activităţile au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Galaţi şi Serviciului Operaţiuni Speciale Vrancea iar ultima sumă remisă de persoana vătămată către femeia de 36 de ani a fost recuperată de poliţişti”, a mai transmis reprezentantul Biroului de Presă al IPJ Vrancea.

Femeia rămâne în arest cel puţin 30 de zile

După percheziţiile făcute la finele săptămânii trecute şi după audieri, femeia a fost reținută. Sâmbătă, ea a fost prezentată magistraţilor de la Judecătoria Panciu cu propunere de arestare preventivă şi a primit mandat.

În baza probatoriului administrat în cauză, persoana bănuită a fost reţinută de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Sâmbătă, 14 iulie a.c., cea în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu şi Judecătoriei Panciu, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată”, au adăugat reprezentanţii poliţiei vrâncene.

Nemulţumită de decizie, femeia a făcut contestaţie. Aceasta s-a judecat ieri la Tribunalul Vrancea şi i-a fost respinsă. “Respinge contestaţia formulată de inculpata – contestatoare C (…) M(…), împotriva Încheierii pronunţată de judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Judecătoriei Panciu, la data de 14.07.2018, în dosarul nr. 1350/275/2018, ca nefondată. În temeiul art. 272 alin.2 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu în cuantum de 130 lei, se va suporta din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpata-contestatoare la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 16 iulie 2018”, se arată în hotărârea instanţei.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?