Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Vrânceancă ARESTATĂ, după ce a înșelat un bătrân cu peste JUMĂTATE DE MILION de lei, prin intermediul a două minore!

 

PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNŞELĂCIUNE. PREJUDICIUL TOTAL CAUZAT – 540 000 LEI. O FEMEIE A FOST REŢINUTĂ DE POLIŢIŞTI
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu au efectuat vineri, 13 iulie a.c., două percheziții domiciliare pe raza comunei Țifești, în vederea documentării activităţii infracţionale a trei persoane bănuite de comiterea faptei de înşelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune.
Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2016, o femeie, de 36 de ani, din comuna Țifești, ar fi indus în eroare un bărbat, de 79 de ani, din aceeași localitate și l-ar fi determinat să îi expedieze peste 270 de pachete conținând diferite sume de bani.
Cea în cauză este bănuită că s-ar fi recomandat ca fiind administratorul unui service auto și i-ar fi solicitat în repetate rânduri diverse sume pentru a efectua reparații autoturismului unui medic curant al persoanei vătămate. Ulterior, i-ar fi solicitat bani în ”interes propriu” pentru servicii spitaliceşti şi a ”garantat” restituirea sumelor în cauză cu bunuri imobile, bunuri ce în realitate nu existau.
Prin intermediul a două minore, de 14 și 15 ani, persoana vătămată ar fi remis celei în cauză, în mod repetat, suma de aproximativ 540.000 lei, având convingerea că acestea predau coletele unui șofer de microbuz de transport persoane pentru a fi duse în județul Prahova și ridicate de către administratorul service-ului auto. În realitate, sumele de bani ar fi ajuns la femeia de 36 de ani, din comuna Țifești, județul Vrancea.
Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Galați și Serviciului Operațiuni Speciale Vrancea iar ultima sumă remisă de persoana vătămată către femeia de 36 de ani a fost recuperată de polițiști. În baza probatoriului administrat în cauză, persoana bănuită a fost reţinută de polițiști pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.
Sâmbătă, 14 iulie a.c., cea în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu şi Judecătoriei Panciu, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu.

Biroul de presă al IPJ Vrancea
16 iulie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?