Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Drum asfaltat la Obrejiţa, cu fonduri de la Uniunea Europeană


În comuna Obrejița s-a realizat, de curând, asfaltarea a 850 de metri de drum de interes local. Conform datelor furnizate de Nicu Pardos, primarul localității, această investiție a fost realizată prin GAL „Å¢inutul Viei și Vinului”, cu finanțare de la Uniunea Europeană (UE). Drumul asfaltat este situat între Drumul Județean 202 E și Drumul Comunal 159, din care au mai rămas de modernizat circa 400 de metri. Valoarea investiției este de 100 de mii de euro + TVA și este suportată în procent de 100% din fonduri europene.
Drumul deja asfaltat va avea aproximativ 260 de metri de șanțuri dalate, începând de la Åžcoala Obrejița până în punctul Cristinel Munteanu, restul șanțurilor urmând a fi de pământ. De asemenea, tot pe acest sector de drum a fost montat și un tub de capacitate mai mare pentru preluarea apelor provenite de la ploi, plus că fiecare uliță secundară ce pleacă din acest drum este asfaltată pe o lungime de 15 metri.
La acest moment au mai rămas de făcut șanțurile dalate, capetele de pod, șanțurile de pământ și semnalizarea rutieră. Primarul crede că la 1 septembrie totul va fi gata. „Prin asfaltarea acestui drum aducem un plus de civilizație și confort pentru locuitorii comunei noastre. Mulțumesc conducerii «Gal Å¢inutul Viei și Vinului» care m-a sprijinit în realizarea acestei investiții. În următoarea perioadă a anului 2014 și în cursul anului 2015 doresc să finalizez asfaltarea tuturor străzilor din localitate. Suntem la intrare în județul Vrancea și trebuie să aducem un suflu nou în ceea ce privește infrastructura rutieră, dar și celelalte condiții normale de viață. Mulțumesc Consiliul Local care a înțeles importanța acestui obiectiv și trebuie să înțeleagă că tot ceea ce facem la nivel de comună, o facem pentru locuitori și nu pentru noi personal”, a spus Nicu Pardos, primarul localității.
La rândul său, Ionel Necula, directorul școli din localitate, care este și consilier local, a ținut să precizeze importanța asfaltării drumului. De asemenea, el a cerut sprijin și pentru construirea unei grădinițe în comună. „S-a reușit asfaltarea celei de-a doua laturi, în acest fel am reușit să scăpăm de praf și de noroi. La aceste mulțumiri adăugăm dorința slujitorilor școlii de a se începe construcția grădiniței. Amintim că activitatea la ora actuală se desfășoară doar într-o singură clasă, cu un efectiv de 35 de copii. Numărul este mult mai mare dacă am avea spațiu corespunzător. Menționăm faptul că avem proiect și toate aprobările necesare, doar finanțarea lipsește”, a spus Ionel Necula, directorul școlii din Obrejița.
„Suntem înființați de 10 ani, iar localitatea arată bine. Acest lucru i se datorează domnului președinte Marian Oprișan, care a înțeles să ne aibă tot timpul în atenție și să ne aloce sumele de bani necesare pentru a ne putea dezvolta. Eu îi mulțumesc atât personal cât și în numele locuitorilor”, a adăugat primarul Nicu Pardos.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?