În comuna Reghiu va fi construit Centrul Terapeutic pentru Autism „Sf. Stelian‟

0
186

Sunt oameni care vor să lase în urma lor mai mult decât amintiri frumoase familiei și prietenilor, iar în această categorie se pot înscrie și membrii Asociației „Sf. Stelian, Ocrotitorul Copiilor‟. „În anul 2017,  Asociația «Sf. Stelian, Ocrotitorul Copiilor» a înființat Centrul Multifuncțional «DA», prin reamenajarea Punctului Termic nr 9, din cartierul Sud al Municipiului Focșani. Locația a fost reamenajată prin efort propriu, astfel încât a rezultat un spațiu util de cca 360 de mp, în care funcționează gratuit cabinete medicale (pediatrie, psihologie, logopedie, afecțiuni din spectrul autism) și sunt amenajate săli pentru activități educaționale tot cu titlu gratuit (10 profesori și 4 tineri voluntari)‟, se arată într-un comunicat de presă.

Așa se face că, în cei 12 ani de la înființarea acestei asociații, membrii ei s-au implicat, „cu toată dăruirea și priceperea voluntarilor ei, nevoilor comunității, reușind să oferim sprijin și suport în trei domenii importante – educație, sănătate și social -, prin activități și proiecte specifice, pe lângă derularea a numeroase campanii de caritate, excursii, tabere, proiecte cultural-educaționale și burse de studii oferite cu titlul gratuit. Întreaga noastră activitate este susținută din donații private și se bazează pe implicarea și dăruirea voluntarilor noștri care doresc să ne fie alături în strădania noastră de a schimba în bine societatea în care trăim, animați fiind cu toții de bucuria de a dărui. Destinul fiecărui copil este important pentru noi și de aceea este semnificativ pentru noi să-l sprijim‟.

Atenți la nevoile comunității

Concentrându-se în ultimii ani pe „nevoia urgentă de sănătate a copiilor ce suferă de afecțiuni din spectrul autist‟, membrii asociației au hotărât să demareze procedurile pentru înființarea Centrului Terapeutic pentru Autism „Sf. Stelian‟.       Centrul va fi înființat în satul Farcaș din comuna vrânceană Reghiu, la aproximativ 35 de kilometri distanță de Focșani. „Centrul terapeutic multifuncțional va fi format din 5 clădiri distincte, dar perfect integrate şi interconectate, care să răspundă nevoilor beneficiarilor, după cum urmează: clădirea nr. 1 va fi prevăzută pentru recepție, formare profesională şi cazare pentru voluntari şi personalul angajat; clădirile nr. 2 și 3 vor fi centre de terapie pentru copii; clădirea nr. 4 va fi centrul pentru consiliere şi suport pentru părinți; clădirea nr. 5 reprezintă facilitatea de cazare (16 camere) şi masă pentru beneficiarii centrului – copiii şi părinții acestora. Totodată, Centrul Terapeutic pentru Autism «Sf. Stelian» va oferi şi terapii non-formale, prin înființarea unei microferme de animale şi a unui loc de joacă senzorial şi de relaxare, pentru copiii care vor apela la serviciile noastre. De asemenea, va fi realizat un traseu de drumeție care va avea menirea să ofere liniște și relaxare prin conexiunea directă cu natura‟, se mai arată în respectivul comunicat.

De menționat că „Centrul terapeutic pentru Autism «Sf. Stelian» va funcționa pe sistem co-plată şi abonament care va permite accesarea unei multitudini de terapii formale şi non formale, o parte plătite, o parte oferite gratuit, astfel încât interesul superior al beneficiarului să fie satisfăcut. Ne dorim să răspundem acestui spectru larg de nevoi, să asigurăm un viitor plin de speranță și încredere pentru copii, redând în același timp echilibrul întregii familii, prin recuperarea cognitivă şi incluziunea socială a copiilor lor.

Centrul Terapeutic pentru Autism «Sf. Stelian» este proiectul pentru realizarea căruia avem nevoie de parteneri de încredere, care să ne sprijine şi cu ajutorul cărora să oferim șansa la o viață mai bună copiilor cu autism şi părinților acestora‟.

Cei care vor să contribuie la realizarea acestui centru, o pot face prin: „donații directe în contul Asociației noastre: CONT LEI: RO74 BRDE 400SV25662774000;  redirecționarea a 3.5%, din impozitul pe salarii, prin fișa 230, 20% din impozitul pe profit, 20% din impozitul pe venit (micro întreprinderi), declarația 107, până la 30 septembrie, declarația 177, până la 25 decembrie‟.

 

Asociația „Sfântul Stelian, Ocrotitorul copiilor‟

CUI 208630758, RAF 20/26.05.2011

https://autismvrancea.ro/

Facebook: Asociația Sfântul Stelian, Focșani

Contact: 0731317579 / 0731317578

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here