Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Ocol silvic privat la Fitioneşti


Câteva sute de proprietari de pădure din comunele Fitionești, Movilița și Răcoasa vor participa, duminică, la o întâlnire pentru constituirea unui ocol silvic privat. Adunarea va avea loc la Căminul Cultural din Fitionești. Inițiatorul înființării ocolului privat, primarul din Fitionești, Iordache Cazacu, a arătat că ocolul ar urma să aibă o suprafață de circa 5.500 hectare. Pentru înființarea ocolului silvic privat a fost constituită și Asociația proprietarilor de pădure.
„Nu vom da voie să se facă jaf în păduri, așa cum s-a făcut prin alte părți. Un copac se taie la 70-80 de ani și nu știu dacă atunci când plantăm un arbore mai apucăm să îl vedem la maturitate. Pădurea este aurul verde și trebuie să avem grijă de ea”, a afirmat primarul Cazacu. Edilul spune că, deși a fost adunată toată documentația pentru înființarea ocolului silvic, mai sunt unii funcționari cârcotași care încearcă să găsească diferite chichițe. „Sunt și unii agenți economici interesați să fie în continuare haos în păduri și să poată tăia așa cum vor ei”, a precizat primarul din Fitionești.
Tot duminică, la Fitionești va avea loc o întâlnire și cu beneficiarii legii venitului minim garantat. Conducerea Primăriei vrea să le pre-zinte ultimele modificări legislative referitoare la acordarea ajutoarelor sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?