Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Angajații Spitalului Județean renunță la proteste pentru moment


   Angajații Spitalului Județean de Urgență Focșani vor primi și luna aceasta tichete de masă. În urma mai multor demersuri făcute de managerul unității, Constantin Mîndrilă, fiecare angajat va primi câte 20 de tichete de masă. Asta în condițiile în care astăzi fusese programată o pichetare a Spitalului Județean de către angajați, deoarece se anunțase că vor primi doar 10 bonuri de masă. 
Ieri, în urma discuțiilor purtate între liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, și managerul Mîndrilă, s-a stabilit că se vor acorda toate drepturile salariale angajaților. „Fac tot posibilul, așa cum s-a întâmplat și până acum, să acord toate drepturile salariale angajaților, cu toate că situația financiară a spitalului este critică. Eu încerc să manageriez situația cât pot de bine și să găsesc cele mai bune soluții, pentru ca angajații să-și primească drepturile salariale integral”, a spus managerul Mîndrilă. 
    Protestele au fost suspendate 
Liderul Sanitas, Claudiu Grosu, spune că, momentan, pichetarea Spitalului Județean a fost amânată pentru că se vor acorda bonurile de masă, însă atunci când acestea nu vor fi acordate, vor avea loc acțiuni de protest. „Acțiunea de pichetare a fost suspendată pentru că ceea ce doream noi să se întâmple a avut loc, respectiv vom primi bonurile de masă. După mai multe discuții cu domnul manager Mîndrilă, s-a stabilit că vor fi acordate bonurile. Însă, vom recurge la acțiunide prostest atunci când nu vor mai fi acordate aceste bonuri, deoarece angajații au mare nevoie de ele”, a spus Claudiu Grosu. 
Spitalul Județean are peste 1.400 de salariați și numai bonurile de masă ale acestora se ridică la peste 200 de mii de lei lunar. Unitatea are arierate (n.r. datorii mai vechi de 90 de zile) în valoare de 7,2 milioane de lei, plus alte câteva milioane datorii. 
Reamintim că și luna trecută se anunțase că angajații nu vor primi bonuri de masă. Astfel, prin toate secțiile spitalului au fost distribuite chestionare, de către reprezentanții Sanitas, prin intermediul cărora angajații au fost întrebați dacă vor să declanșeze greva sau nu. Cu toții au răspuns afirmativ, dar greva a fost amânată deoarece au fost acordate bonurile de masă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?