Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Frigul îi afectează pe bolnavii cronici


Așa cum era de așteptat, din cauza gerului, a crescut și numărul pacienților care se prezintă la medic. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență spun că de când temperaturile exterioare au scăzut foarte mult, numărul pacienților care s-au prezentat la medici a crescut.
Medicii spun că a crescut numărul pacienților cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, pe care frigul le-a acutizat. „Pe fondul temperaturilor extrem de scăzute, în ultima perioadă s-a constatat o creștere a pacienților care s-au prezentat la UPU. Sunt bolnavi cu afecțiuni cronice acutizate, în special pacienți decompensați respirator. De asemenea, în UPU au ajuns și pacienți cu degerături, hipotermie și fracturi cauzate în urma căderilor pe gheață”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Medicii spun că suferințele cardiacilor apar mai des în această perioadă, din cauza temperaturilor scăzute. Corpul uman este nevoit să suporte diferențe chiar și de 40 de grade între căldura din locuințe și cele aproape minus 20 de grade indicate de termometrele exterioare. În ultimele zile, temperaturile exterioare au fost cu mult sub 0 grade Celsius atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Gerul a fost întețit de vânt, care în unele zile a suflat cu putere, făcânt ca senzația de frig să fie și mai accentuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?