Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

FOTO! Premierul Marcel Ciolacu s-a bucurat de atmosfera din Focșani; el a mai vizitat Adjudul și Odobeștiul

Prim ministrul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a efectuat sâmbătă o vizită în județul Vrancea. Acesta a fost însoțit de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, de europarlamentarul Mihai Tudose, de Radu Oprea – Ministrul Economiei și de Alex Stoica – secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Gazde le-au fost președintete PSD Vrancea, Nicușor Halici, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș și deputatul Laurențiu Marin. Premierul a vizitat municipiul Adjud, orașul Odobești și municipiul Focșani.

După ce a vizitat municipiul Adjud, parcul central și zonele limitrofe, premierul Marcel Ciolacu s-a declarat dezamăgit de ceea ce a văzut. “Ce am văzut la Adjud… cum arată parcurile, fântânile și ce indolență veți găsi acolo… sincer, am fost și eu viceprimar la Buzău, dar nu mi-a fost dat să întâlnesc așa ceva”, le-a spus premierul Marcel Ciolacu jurnaliștilor.
”Mulțumim din suflet adjudenilor pentru primirea călduroasă și cuvintele frumoase de încurajare. Adjudenii își doresc urgent o schimbare, pentru că s-au săturat de stagnare și nepăsare! Municipiul Adjud, al doilea oraș ca mărime din Vrancea, are nevoie de dezvoltare și modernizare”, a spus Nicușor Halici, președintele PSD Vrancea.



Situația s-a schimbat însă la Odobești și Focșani, localități unde au fost finalizate sau se află în curs de derulare mai multe obiective de investiții.

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a arătat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a primit “vizita d-lui Prim-ministru Marcel Ciolacu, însoțit de d-l europarlamentar Mihai Tudose, d-l Ministru al Economiei Ștefan-Radu Oprea, d-l Senator Paul Stănescu Secretar General al PSD, d-l Secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Alexandru Stoica, d-l Președinte PSD Vrancea Nicușor Halici și de Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă. Am discutat despre proiectele de viitor din orașul nostru. Am discutat despre nevoia de a construi un centru de sănătate publică și un parc industrial. Am vizitat construcția planetariului. Am primit asigurări de susținere a tuturor investițiilor care se derulează în oraș, asfaltări, fațade, creșă, stadion, centru de zi, blocuri de locuințe, palatul copiilor, parcuri, iluminat public, transport public, piste de biciclete, extindere rețea de gaze”.



Vizita a continuat în municipiul Focșani unde premierul și delegația ce îl însoțea au vizitat Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon”. “Acum avem de închis la Focşani, la Vrancea, o investiţie de 200 de milioane euro pentru noul spital județean, toată investiţia fiind deja prinsă pe BEI în Acordul semnat de Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii. La fel ca spitalul din Botoşani. O să vină şi Centrul de Excelenţă pe învăţământul dual aici. Desigur, vorbim și despre finalizarea Autostrăzii A7 şi, după cum bine ştim, primul tronson încercăm să îl dăm în circulaţie până la sfârşitul anului, anume Buzău-Focşani, până la 148 de kilometri anul acesta, urmând să fie făcută joncţiunea până în capăt şi cu A8. Se intră într-un ritm mare de dezvoltare. Nu poţi să ai dezvoltare fără învăţâmânt şi fără sănătate. Nu poţi să ai pretenţii să se întoarcă românii acasă, dacă nu au locuri de muncă bine plătite, investiţii. Investiţiile nu vin decât la pachet cu infrastructura”, a declarat Marcel Ciolacu după vizita făcută la Spitalul Județean.
După ce a vizitat UPU Focșani, Marcel Ciolacu a precizat că unitatea de primiri urgențe ar avea nevoie de o extindere, declarând că Spitalul Județean Focşani trebuie preluat de administraţia locală. „Clădirea este cumva depăşită moral şi ca circuite. Şi am văzut la Buzău acea unitate de UPU făcută ca o extindere, ca o insulă total separată, fiindcă aveau aceeaşi problemă. (…) Şi cred că nu e un proiect foarte mare şi nu e o cheltuială foarte mare şi cred că e cea mai bună soluţie. Dar, repet, administrarea trebuie să fie la autorităţile locale, astfel încât primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean să ducă acest efort împreună, fiindcă ei au contactul direct. (…) Vom vedea, categoric, după votul vrâncenilor, exact echipa creionată şi la CJ şi la municipiu, dar eu îmi menţin părerea că administraţia locală nu are culoare politică decât cele 30 de zile, în timpul campaniei electorale”, a opinat premierul.



Ulterior, Marcel Ciolacu, echipa sa și gazdele vrâncene au vizitat Piața Unirii și Grădina Publică, unde au discutat cu oamenii și s-au fotografiat cu aceștia. Ulterior, au mers la un local din Grădina Publică unde au mâncat mici și au băut bere. Un alt loc vizitat a fost colțul șahiștilor, unde premierul a schimbat câteva cuvinte și păreri despre acest sport cu împătimiții șahului din Focșani.


Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a postat pe pagina sa de Facebook: “După ce am discutat despre noul Spital de Urgență, pe care îl vom construi pe Calea Munteniei, am mers alături de Marcel Ciolacu în Piața Unirii, unde ne-am întâlnit cu mai mulți focșăneni. Adolescenții au avut cele mai explicite solicitări – piste de biciclete și parc de aventură! Sper că Premierului Ciolacu i-a prins bine pauza pe care am avut-o în Grădina Publică, mai ales că berea a fost rece! Doamne ajută!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?