Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Vocea publicului. Cum l-a perceput o tânără din Vrancea pe Dragoș Ciobotaru, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean, atunci când l-a ascultat prima dată

„Despre schimbarea definiției omului politic. Cu Dragoș Ciobotaru”

„Pentru mine, imaginea întipărită în minte atunci când spuneam „om politic” era aceea a unui bărbat la costum cu un caracter… inadecvat. Perfid, bine așezat în biroul confortabil, ținând cu dinții de funcție și urmărindu-și propriul interes.

Promisiuni deșarte, asfaltări făcute în grabă înainte de începerea alegerilor, panseluțe și trandafiri, strângeri de mână și zâmbete cordiale la începerea perioadei de campanie. Multe scuze. Și mai multe promisiuni fără nicio bază concretă, manipulare, pile, discursuri cu stimați, stimate și stimabili, proiecte scoase fantastic din pălărie și o comunicare ce lasă de dorit.

            Sincer, deși nu-mi plăcea să generalizez, pentru că mereu există excepții, indiferent de domeniu, aproape că picasem în capcana lui „Toți sunt la fel!”. În acest context, am refuzat să ascult discursuri politice cap-coadă, considerând că nu pot avea parte de surprize plăcute. Până recent, când am concluzionat contrariul, ascultându-l de la început până la final pe primarul de la Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, în fața a zeci de oameni, la o întâlnire electorală derulată într-o comună din Vrancea. Sigur, nu m-a luat valul ascultându-l cum vorbește, ci am analizat ceea ce spunea raportându-mă la ceea ce știam că făcuse în ultimii 8 ani și căutând pe internet, în timp real, să văd dacă afirmațiile sale sunt acoperite de realitate în privința altor informații pe care nu le cunoșteam. Și, surpriză pentru mine, da, omul făcuse ceea ce spunea.

            Lăsând abordările feministe și societatea patriarhală pentru o altă dezbatere, sunt sigură că mulți dintre oameni au rezonat cu această imagine a politicienilor care doar vorbesc nu și fac. Sau fac prea puține. Pentru că în ultimii 30 de ani această caricatură ne-a fost servită drept opțiune aproape universală. Fapt ce a dus la o resemnare în ceea ce privește clasa politică, orice tip de schimbare în bine sau evoluție firească a lucrurilor.

            Mă bucură faptul că săptămâna trecută am avut ocazia să întâlnesc antiteza acestei imagini, în cadrul unei vizite într-o comună încă „roșie” din Vrancea.

            Cu un discurs articulat, coerent și aplicat, Dragoș nu a prezentat povești și deziderate ipotetice, ci a vorbit despre rezultate concrete obținute în comunitatea în care a aplicat principiile pe care le-a enunțat și le enunță în toate întâlnirile electorale din perioada aceasta. A transformat complet o comună întreagă – Vizantea-Livezi – în doar două mandate, a creat locuri de muncă și a schimbat mentalități.

            Te îndeamnă să îi vorbești la per tu, recunoaște că adevărata realitate este cea din teren și nu cea din birou și ascultă activ problemele și opiniile celor din toate clasele sociale. Pentru că știe că această funcție este despre comunitate și pentru comunitate. În niciun caz despre el, și nu pentru el însuși.

Vorbește despre principii și corectitudine, muncă și dedicare, despre consecvență și susținere. Despre echipă și procesul în sine de a crește și învăța oameni. Pentru că știe că ceea ce construiește el acum trebuie dus mai departe. Și lucrează activ la asta, educă oameni, informează oameni, modelează caractere cu coloană vertebrală.

            Vorbește despre cei care l-au inspirat și învățat. Despre Cătălin Toma și despre meritele sale în rezultatele actuale din tot județul. Despre faptul că scopul clasei politice este să construiască de la un mandat la altul, coerent, corect și transparent. Și împărtășește perspective de viitor, culmea, fezabile, construite în baza a ceea ce deja s-a realizat. Practic, evoluția firească pe care cu toții ne-o dorim și care sub îndrumarea caracterelor nepotrivite ne-a devenit atât de străină.

            Dragoș Ciobotaru este unul dintre cei care reușesc să schimbe perspectiva și să transforme caricatura „omului politic” din ultimii 30 de ani. Oferă și inspiră încredere, dovedește cu fapte concrete că se poate evolua și crește firesc, corect și principial. Și parcă ne redă, ușor, ușor, speranța că ne facem bine, într-o Românie a secolului XXI, într-o Europă civilizată și educată”.

(O tânără din Vrancea)

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?