Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Medici şi pacienţi vrânceni, în programul pilot privind dosarul medical electronic


   60 de medici de familie din județ și cel puțin 150 de pacienți ai acestora vor participa la un proiect pilot derulat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate privind implementarea dosarului medical electronic. La nivel național vor fi incluși în acest proiect 2.500 de medici de familie și 5.000 de pacienți.
   Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, spune că urmează să îi desemneze pe cei 60 de medici și pe cei 150 de pacienți care vor participa la programul pilot. „În perioada următoare trebuie să desemnăm medicii și pacienții care vor participa la program. Dosarul electronic este util, deoarece va reduce birocrația”, spune Copaci.
   Dosarul electronic de sănătate va stoca toate informațiile din istoricul medical al fiecărei persoane, începând cu vaccinurile, analizele făcute de-a lungul vieții, bolile cronice, intervențiile chirurgicale, tratamentele administrate, alergiile, intoleanțele. Toate aceste informații sunt stocate, în prezent, în fișele medicului de familie. Cel mai probabil, dosarul electronic medical va fi introdus începând cu 1 ianuarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?