Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Deputatul Tîlvăr a plecat în America


   Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr participă, zilele acestea, la lucrările Global Forum of American Jewish Commitee, eveniment mondial care are loc la Washington, capitala Statelor Unite ale Americii. Deputatul vrâncean a fost invitat să participe în calitate de reprezentant al Camerei Deputaților. La manifestare participă personalități politice internaționale din peste 60 de țări, printre care se află prim miniștri, miniștri de externe, ambasadori. Printre participanți se află și senatorul american John Kerry, fostul candidat al Partidului Democrat la funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, în anul 2004.
   Tema principală a discuțiilor vizează atât probleme de politică globală, cât și lucruri legate de istoria relațiilor internaționale, unde România are un loc respectat. Deputatul vrâncean a organizat, prin intermediul deputatului Aurel Vainer, șeful comunităților evreiești din România, întrevederi bilaterale cu ministrul de Externe al Cehiei, Karel Schwarzenberg și cu Rabbi Andrew Baker, director la International Jewish Affairs. „Am purtat discuții referitoare la modificările care vor fi aduse Constituției României și despre situația minorităților din țara noastră care, în opinia mea, reprezintă un model în lume. Totodată, am înmânat scrisori din partea primului-ministru Victor Ponta și a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, președintelui A.J.C. Robert Elman și domnului David Harris, director executiv al A.J.C. Mi-au folosit în această delegație discuțiile pe care le-am avut cu oficialii români specializați în problemele abordate, cu reprezentanți ai comunității evreiești din România și nu în ultimul rând cu directorul Muzeului Vrancei, domnul Horia Dumitrescu. Tuturor le mulțumesc. Sper ca și prin astfel de acțiuni, România să-și reafirme bunele relații pe care le-a avut cu Israelul și cu comunitatea evreiască”, a declarat deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Învățământ, Åžtiință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților. 
   Parlamentarul social democrat vrâncean deține o lucrare de doctorat ce are ca subiect aprofundarea relațiilor României cu Israelul. De asemenea, deputatul Angel Tîlvăr este absolvent al Institutului Diplomatic Român. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?