Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Victor Ponta: Alianţă înregistrată la tribunal înainte de 1 martie


Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a declarat, ieri seară, după întâlnirea cu liderii Alianței de Centru Dreapta (ACD), că toate cele trei formațiuni (PSD, PNL și PC – n.r.) își doresc, în mod categoric, semnarea unei alianțe înregistrate la tribunal, care să își propună câștigarea unei majorități absolute în Parlament.
Victor Ponta a precizat că, din punctul său de vedere, există posibilitatea ca alianța dintre PSD și ACD să se înregistreze mai devreme de 1 martie.

„Am stabilit că trebuie să facem cât mai repede ceea ce așteapă oamenii de la noi, cei cărora, iată, le taie Boc pensiile așteaptă de la noi soluții, cei care văd că nu mai au bani de benzină așteapă de la noi soluții, cei care se duc la spital cu propriile medicamente așteaptă de la noi soluții. Intrăm într-un calendar accelerat, avem, categoric, dorința de a semna o alianță înregistrată la tribunal și care să se încadreze în art. 103 din Constituție, deci să își propună și să câștige o majoritate absolută în Parlament”, a mai spus Ponta.

Liderul social-democrat a adăugat că în cadrul întâlnirii s-a mai stabilit că PSD, PNL și PC își doresc o construcție politică pe termen lung, cel puțin până în 2016.

„Noi suntem mai optimiști și vorbim de 2019, de Agenda 2019. Aceste idei și ceea ce a rezultat în urma discuțiilor cu cei la de ACD în perioada următoare le voi discuta cu fiecare președinte și fiecare organizație județeană, pentru a vedea dacă există un consens în partid în acest sens”, a afirmat Ponta.

El a adăugat că are „semnale foarte bune” din partea liderilor social-democrați cu care a discutat până acum pe marginea acestei alianțe.
„Dar nu vreau să afle nimeni, niciun coleg de-al meu din PSD, de la televiziuni că facem ceva, ci vreau să ne sfătuim înainte”, a mai spus liderul PSD. Președintele PSD a mai spus că în discuțiile cu liderii ACD nu s-a dezbătut subiectul listelor comune de candidaturi sau cel legat de cota unică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?