Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

FOTO: Adjud. Continuă proiectul de reabilitare termică a blocurilor

În municipiul Adjud a avut loc, săptămâna trecută, predarea amplasamentului pe care se vor desfășura lucrările de eficientizare energetică la Blocul 11, strada Libertății 12B. Conform primarului Florin Nechifor, a fost „un moment mult așteptat atât de locatarii acestui bloc cât și de mine și colegii care s-au ocupat de acest proiect. Proiectul finanțat prin Planul de Redresare și Reziliență include mai multe acțiuni precum: izolarea termică a fațadelor, instalarea de sisteme de energie regenerabilă, înlocuirea iluminatului și circuitelor electrice în spațiile comune, și repararea acoperișului. Aceste îmbunătățiri au ca scop creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, reducerea consumului de energie și emisiile de gaze cu efect de seră, aducând beneficii semnificative locatarilor și mediului”.

Proiectele de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Adjud continuă. În acest sens, a fost scos la licitație contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul „Lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Adjud, județul Vrancea etapa a IV-a, bloc 112, stradă Gării nr. 2B” . Valoarea investiției este estimată la peste 1,5 milioane lei. Investiția se va realiza prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale Titlu apel: PNRR/2022/C5/1/A3.1/1, Runda 1.

Primăria Adjud are în derulare și două proiecte ce prevăd asfaltarea a peste 11 kilometri de străzi. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?