Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Blocurile din Centrul Civic modernizate


   Primăria Odobești va finaliza modernizarea ultimelor 2 scări de bloc din Centrul Civic al localității. Ca și în cazul celorlalte apartamentele, celor două scări vor fi izolate termic, iar acoperișul modernizat, astfel încât parcul din centrul orașului Odobești să devină cu adevărat un loc de promenadă pentru locuitorii urbei. „Am ajuns spre etapa finală a modernizării Centrului Civic din Odobești. După înființarea parcului, construcție celor 3 blocuri ANL și izolarea termică la blocurile de lângă Casa de Cultură, vom fi modernizate și ultimele 2 scări de bloc, 4 și 5, încheindu-se de fapt etapa de modernizare a Centrului Civic începută acum 4 ani”, a declarat primarul Daniel Nicolaș. Acesta a precizat că și  fostul Motel „Miorița”, aflat pe latura de nord a Centrului Civic a intrat în această vară în reparații, după o perioadă de aproape 10 ani de abandon. Încet, încet, Odobeștiul a renăscut din tranziția postdecembristă și astăzi localitatea de la poalele Măgurii este singurul oraș din Vrancea și unul din puținele din România care a cunoscut o evidentă dinamică a dezvoltării, reliefată și de ultimele rezultate provizorii ale Recensământului din 2011. „Prioritatea pe care am acordat-o investițiilor în infrastructură în timpul celor 2 mandate se vede în evoluția localității. În timp ce majoritatea localităților urbane din județ au înregistrat o dramatică scădere a populației, Odobeștiul are o creștere constantă de la an la an și acest lucru ne dă încredere și demonstrează că Strategia de dezvoltare a localității este una care corespunde așteptările cetățenilor orașului”, ne-a mai spus primarul Daniel Nicolaș. În Odobești au fost înființate în ultimii ani, 2 cartiere, unde au fost ridicate peste o mie de locuințe.
   În orașul Odobești se află în derulare mai multe proiecte de investiții în infrastructură. Este vorba de programul de reabilitare și modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare și extinderea stației de epurare. Această investiție uriașă pentru un oraș cu doar 12 mii de locuitori a fost posibilă grație proiectului „VranceAqua” inițiat și coordonat de președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan. Este cel mai mare proiect din toată istoria orașului Odobești, care presupune lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare pe o lungime de peste 60 km. Pe lângă lucrările de la rețeaua de  distribuție, proiectul presupune investiții pentru reabilitarea fronturilor de captare apă de la Babele, la rețeaua de aducțiune, refacerea instalațiilor electrice și hidraulice, precum și a rezervorului de 2000 metri cubi de la Odobești.
   Un alt proiect foarte important pentru comunitatea din Odobești este alimentarea cu gaze naturale a orașului, proiect aflat în derulare și care are o valoare de 3,6 milioane de euro. Åžocuitorii cartierului Mihai Sturza sunt  primii beneficiari ai aducțiunii de gaze naturale datorită poziției geografice a amplasamentului. Rețeaua de aducțiune a gazelor naturale din Odobești va fi realizată pe traseul Unirea-Caragea-Odobești Centru. Rețeaua va fi extinsă spre zona Stadionului, spre satul Supuși și către Satul Nou. Vor fi racordate toate locuințele din Odobești, inclusiv instituțiile publice și locașurile de cult.
Primarul din Odobești susține că acest proiect ar fi fost finalizat dacă guvernele PDL nu ar fi blocat finanțarea. El a arătat că pe parcursul a trei ani, Guvernul Boc a alocat acestei investiții doar 3 miliarde lei vechi în condițiile în care ar fi fost necesare 86 miliarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?