Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Liceenii din Odobeşti, implicaţi în acţiuni de voluntariat


   Liceul Tehnologic din Odobești s-a alăturat celor peste 170 de ONG-uri, instituții și grupuri informale de inițiativă care organizează, concomitent, acțiuni și evenimente de promovare a voluntariatului. În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, aflată la a XII-a ediție, organizată sub sloganul „Voluntariatul ne aduce împreună!”, liceenii și rezidenții de la Căminul de Bătrâni din Odobești au vizionat, ieri, o adaptare după piesa de teatru „Două Loturi”, reușind să readucă bucuria pe chipurile semenilor lor. Prin demersul lor, liceenii au vrut să facă o schimbare în comunitatea în care trăiesc, prin implicarea directă în activități de voluntariat. 
   De asemenea, tot ieri, elevii au curățat de gunoaie curtea Liceului Tehnologic. Mâine, odobeștenii vor primi o „Invitație la cultură” în Parcul civic al orașului. Tinerii voluntari vor recita poezii și vor realiza  reprezentații de grafică în aer liber. 
   Săptămâna Națională a Voluntariatului se desfășoară în 37 de județe, iar în Vrancea la Odobești. „Prinși în acest zbucium al vieții de zi cu zi, uităm de lucrurile cu adevărat importante, uităm cât de puțin ne costă să facem bine celor din jur și cât de ușor e uneori să aduci un zâmbet pe chipul celor nefericiți. Prin implicarea elevilor în activități de voluntariat, vrem să-i învățăm să fie mai responsabili și mai implicați, mai îngăduitori cu cei din jur. Voluntariatul se naște în inima fiecăruia, dar uneori e nevoie de cineva care să-ți deschidă ochii”, a precizat Narciza Marin, profesor la Liceul Tehnologic din Odobești, coordonatorul proiectului Săptămâna Națională a Voluntariatului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?