Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Gunoiul de pe strada Predeal, motiv de scandal


   Trei familii care locuiesc pe strada Predeal, în zona Parcului Nicolae Bălcescu din Focșani, spun că s-au trezit cu o groapă de gunoi vizavi de casele lor, după ce în zonă a fost depozitat mai mult pământ. În opinia lor, de vină sunt vecinul lor Neagu Nistoroiu, fostul viceprimar al orașului, care ar fi depozitat acest pământ, și autoritățile locale, care nu se implică. „Suntem ca pe timpul lui Antonescu, suntem trei familii care stăm acolo și au venit și ne-au adus și găini moarte și tot felul de gunoaie. Nu știm cine vine, că vin noaptea. Prima dată Nistoroiu ne-a adus pământul acolo, iar noaptea se aruncă gunoi. Am fost și la viceprimar și nu s-a întâmplat nimic”, spune Maria Croitoru, locatară pe strada Predeal.
    Mai grav este că vizavi de zona transformată în rampă de gunoi este amplasată Grădinița nr. 23, iar copiii care ies în curte să se joace trebuie să suporte, mai ales vara, un miros greu de descris. Contactat telefonic, fostul viceprimar spune că lucrurile stau cu totul altfel, iar respon-sabili de gunoiul aruncat sunt chiar cei care reclamă. „Este o minciună, nu eu am pus pământul acolo. El provine de la o casă care era acolo și care s-a degradat singură. Hoțul strigă hoții când este prins în tren fără bilet, pentru că de fapt ei sunt cei care aduc gunoiul acolo, nu altcineva. Au aruncat plăpumi pe care le folosesc să doarmă și tot felul de gunoaie. Credeți că mie îmi convine să stau cu gunoiul lângă casă? Åži eu cât am fost viceprimar le-am curățat de nu știu câte ori zona, dar nu ai ce să le faci pentru că aruncă în continuare gunoi”, ne-a declarat Neagu Nistoroiu.
    De situație nu sunt străini nici angajații Direcției de Dezvoltare care spun că în ultimii ani au strâns de cel puțin patru ori gunoiul. „Acolo este un focar de infecție. Singura soluție cred că ar fi să punem camere de supraveghere, că altceva nu se mai poate. Ultima dată am strâns gunoiul astă toamnă, când am cărat cu tractorul tot ce era și cred că până acum s-a făcut acest lucru de cel puțin 4 ori. Ei sunt cei care aruncă gunoiul, oamenii din zonă”, ne-a declarat Laurențiu Mocanu, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focșani. Acesta a adăugat că după sărbătorile pascale, împreună cu administratorul terenului de tenis din Parcul Bălcescu vor construi un gard care să închidă strada Predeal dinspre strada Bălcescu, astfel încât să nu mai aibă acces cei care vin să arunce gunoaie. „Facem un gard din tablă, pentru că dacă îl facem din plasă sigur îl strică și vom permite doar accesul pietonal. Am discutat cu cei din zonă și sunt de acord, pentru că altă soluție nu este. L-am rugat pe cel care administrează acest teren ca după amplasarea gardului să supravegheze și această zonă”, a adăugat Laurențiu Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?