Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Deputatul Laurențiu Marin: România are o creștere a producției industriale peste media UE!

Deputatul PSD de Vrancea Laurențiu Marin a declarat că investițiile și schemele de ajutor de stat pentru industrie promovate de Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu au adus România pe primele locuri din Uniunea Europeană în privința creșterii producției industriale. Practic, susține deputatul vrâncean, România depășește la acest capitol state industriale puternice, precum Germania, Franța sau Italia.

Programul PSD „Fabricat în România”, cu componente de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru industria materialelor de construcții, va susține în continuarea producția industrială din țara noastră. Statistica europeană ne arată că economia națională se dezvoltă sănătos și că stabilitatea politică poate genera stabilitate economică, după cum tocmai a confirmat S&P prin menținerea ratingului de țară cu perspectivă stabilă”, a afirmat Laurențiu Marin.

Deputatul vrâncean a susținut că la inițiativa PSD, Guvernul a oferit un program de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru producția de materiale de construcții. Ca atare, cele mai mari creșteri de producție de 15 – 20% care au contribuit la acest rezultat bun al României din luna februarie 2024 au fost în sectorul substanțelor și produselor chimice, la materialele de construcții și la industria metalurgică.

România a înregistrat în luna februarie 2024, față de luna precedentă, o creștere a producției industriale de 2,7%, cu aproape de 4 ori mai mult decât media UE (+0,7%). Țara noastră s-a situat pe locul 5 din UE la acest indicator, după Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%) și Letonia (2,9%).

Datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică arată că în România, în februarie 2024, producția industrială a fost mai mare față de luna precedentă, atât ca serie brută (+10,8%), cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%)”, a mai explicat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?